Ivanjički Javor Matis u okviru 22.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno opreza, jer je protivnik najiskusnija ekipa u ligi, ali se nadaju da će konačno obradovati svoje navijače. Šef stručnog štaba Ivanjičana Igor Bondžulić ističe da je ekipa značajno oslabljena u odnosu na jesenji deo sezone, ali da očekuje da se igrači izdignu iznad situacije i da pokažu da ekipa ima snage i kvaliteta da nadomesti odlazak pojedinih standardnih prvotimaca:

’’Što se tiče prethodne utakmice, uvek može bolje, a moglo je biti i lošije. Prilikom rezultata 1:0 smo imali situacije koje smo mogli bolje da rešimo i privedemo meč kraju. Nismo, ubrzo je stigla kazna, a na kraju je i Napredak mogao da preokrene. Pomak u odnosu na prošlu godinu je taj što smo mi ovakve utakmice na strani gubili. To je možda i jedina pozitivna stvar u odnosu na prethodni deo sezone. Sada nas očekuje komšijski derbi protiv Mladosti, koja je jako dobra ekipa, i znamo da će biti dosta teško. Odlično su organizovan klub, sa dobrim trenerom i dobrom selekcijom igrača, a uz to su i najiskusnija ekipa u ligi. Bod iz Kruševca moramo da potvrdimo na svom terenu i da posle dužeg vremena obradujemo navijače. Ako pogledamo bilans prelaznog roka, jasno je da smo oslabljeni. Otišla su četiri standardna igrača, koji su činili kičmu ekipe. Štoperi Kolaković i Amanović su zajedno odigrali 52 od prethodne 54 utakmice, kao i vezista Kuveljić i napadač Mrkaić. Ipak, Javor ima snage, ali mora da odigra na maksimumu. Verujem da su igrači spremni. Očekujem dobar pristup i dobru utakmicu, kao i dobru atmosferu na stadionu.’’

Meč 22.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Javor Matisa i Mladosti igra se u petak 21.februara 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis