Derbi meč 22.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu gde ekipa Crvene zvezde dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Mečevi ovih klubova uvek su bili izuzetno kvalitetni i uzbudljivi, tu je i višedecenijsko rivalstvo, pa treba očekivati još jednu sjajnu utakmicu i dobru posetu.

Domaćini su ove sezone ostvarili devetnaest pobeda, uz jedan remi i jedan poraz, pa sa 58 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Čukaričkog, a rezultat je bio 0:2. Gosti su ove sezone ostvarili četrnaest pobeda, uz tri remija i četiri poraza, pa sa 45 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Proletera, a rezultat je bio 1:0. Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč u Novom Sadu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:2. Jedini pogodak za novosadski tim postigao je Aranđel Stojković, dok su strelci za beogradski tim bili Milan Pavkov i Mateo Garsija.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze sa ogromnom željom da stignu do nove pobede, ne samo zbog bodova važnih za odbranu titule, već i zbog prolećnog debija pred svojim navijačima koji najavljuju masovniji dolazak na stadion ’’Rajko Mitić’’. Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković istakao je da se nada da će njegova ekipa iskoristiti veliku prednost domaćeg terena i uz podršku sa tribina pružiti odličnu partiju:

’’Ovde sam više od mesec dana i prelepo mi je. Osećam podršku svih navijača Crvene zvezde i zahvalan sam im na tome. Mi ćemo sutra imati težak meč, ali igramo kod kuće, što znači da ćemo imati dvanaestog igrača. U nekim utakmicama naš stadion ne uplaši protivnika, koliko da snagu našim fudbalerima. Verujem da ćemo „pokazati zube“ sutra i da ćemo to nastaviti da radimo u svakom narednom meču. Neću moći da računam na Boaćija koji je povređen, kao ni na Gajića i Tomanea koji su već neko vreme van stroja, ali će se u ponedeljak priključiti treninzima. Očekujem dobru utakmicu, borbenu, u kojoj nećemo odustati nijednog momenta tokom devedeset minuta. U fazi smo stvaranja dobre igre. Još uvek smo na početku, ali mogli ste na Banovom brdu da vidite neke obrise gde polako uvodim svih 11 igrača u igru. Želim da svi igraju, da se osećaju važnim. Mislim da može da se napreduje, podmladi, da se igra lepo i da na sve to dođe pozitivan rezultat. Nenad Lalatović i ja smo se upoznali kao deca. Prve korake u Zvezdi smo napravili zajedno, ali nismo imali priliku da u isto vreme budemo prvotimci. On je bivši, a ja sam sadašnji trener Crvene zvezde i sigurno da obojica znamo veličinu ovog kluba. Međutim, Lalatović je ovog puta protivnik. Poštujem njegov rad, gde god da je bio njegove ekipe su dobro izgledale na terenu. Uvek je sa sobom vodio igrače koje poznaje i koji poznaju njegov mentalitet i stil igre. Prepoznatljiv je trener, sa puno energije i nema odustajanja kod njega. Ali, na terenu bih zaboravio i rođenog brata. Tih devedeset minuta stavljam u zagradu, a posle toga idemo dalje. Život je jedno, utakmica je drugo. Na terenu se ne poznajemo, tu znam samo za moj klub, moje igrače i moje navijače. Posle utakmice se vraćamo u normalu. Utakmice sa Novosađanima uvek su bile lepe, posle Partizana to je bio drugi najvažniji meč u državi. Mnogo igrača je došlo iz Vojvodine u Zvezdu. Bile su to spektakularne utakmice, kako kad smo mi bili domaćini, tako i kad se igralo u Novom Sadu. Sutra idemo da se nadigravamo, dobro smo pripremili utakmicu. Znamo protiv koga igramo, što nam je veoma bitno. Gledamo njih, ali gledamo i nas i verujem da ćemo primeniti sve što smo vežbali tokom nedelje.’’

Gosti u ovaj meč ulaze sa namerom da prekinu dugu seriju poraza u duelima sa beogradskim crveno-belima. Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović istakao je da svakoj seriji jednom dođe kraj, kao i da čvrsto veruje da njegovi igrači u potpunosti mogu da pariraju renomiranom protivniku i da se u Novi Sad vrate zadovoljni postignutim rezultatom:

’’Svemu jednom mora da dođe kraj, pa isto važi i za seriju pobeda Crvene zvezde nad Vojvodinom. U Beograd putujemo sa željom da odigramo dobar, pravi prvenstveni susret, da pokažemo da smo s pravom treći na tabeli i da se kući vratimo s osmesima. Crvena zvezda ima jako dobar tim i pojedince koji jednim potezom mogu da reše utakmicu. Za trenera je došao Dejan Stanković, s kojim sam dobar drugar i kojem želim da napravi trenersku karijeru ravnu onoj koju je imao kao igrač, pa će navijači želeti da mu napravi lepu promociju. S druge strane, nemamo razloga da se bilo čega uplašimo od onog što nas očekuje i to sam preneo mojim igračima. Svestan sam da veći deo javnosti razmišlja u tom smeru da na Marakani nijedan Zvezdin rival nema šta da traži i da se njena pobeda  podrazumeva. Ukoliko, ipak, ostvarimo dobar rezultat, to će mnogima delovati malo čudno, ali garantujem da moj tim ima kvalitet da odigra dobru utakmicu i parira domaćinu onako kako treba. Nažalost, na Vukadinovića  neću moći da računam, kao ni na Đorđevića. Ostale igrače imam na raspolaganju i na teren ću izvesti najjači sastav na koji mogu da se oslonim u ovom trenutku. Očekujem, dakle, lep derbi, dobru igru i pošteno suđenje i verujem da ćemo se zadovoljni vratiti u Novi Sad.’’

Derbi susret 22.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Crvene zvezde i Vojvodine igra se u subotu 22.februara, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda