Najbolji igrač 22.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nikola Čumić, strelac oba pogotka za Radnički u pobedi nad ekipom Čukaričkog u Nišu.

Odigrano je i drugo prolećno kolo koje je donelo nekoliko izuzetno uzbudljivih i kvalitetnih duela, kao i manjih ili većih iznenađenja. Jedan od najatraktivnijih duela svakako je bio susret niškog Radničkog i Čukaričkog na stadionu ’’Čair’’ koji je domaći tim rešio u svoju korist rezultatom 2:0 (0:0). Najzaslužniji za važan trijumf Nišlija je svakako Nikola Čumić, mladi i izuzetno talentovani krilni igrač, strelac oba pogotka na ovom susretu. On je tokom čitavog susreta bio izuzetno raspoložen za nadigravanje, sjajno se kretao i sarađivao sa saigračima, a u ključnim trenucima pokazao je i svoje odlične realizatorske sposobnosti. Naročito je lep bio njegov drugi pogodak kada je sjajnim solo-prodorom prešao pola terena, vešto se oslobodio svojih čuvara i preciznim udarcem rešio pitanje pobednika. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Radnički Niš

Nikola Čumić (21) je rođen u Užicu, igra na poziciji desnog krila, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Sloboda. Tokom karijere je nastupao i za ekipu Metalca, a punu afirmaciju stekao je upravo u niškom Radničkom koji je nedavno realizovao njegov transfer u grčki Olimpijakos, čiji je danas pozajmljeni igrač. Član je mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U21). Tokom aktuelne sezone zabeležio je 16 superligaških nastupa, uz 5 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: