Novosadska Vojvodina u okviru 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Lučana, ekipu Mladosti.

Domaćini su prezadovoljni startom prolećne polusezone i žele da nastave u istom ritmu. Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović biranim rečima je govorio o protivniku, ali je istakao i da je njegovom timu mesto u vrhu srpskog fudbala i da će se potruditi da tu i ostane:

’’Od kada smo počeli s pripremama za prolećni deo prvenstva, samopouzdanje nam ne nedostaje. Znao sam da ćemo tokom proleća, kako vreme bude odmicalo, igrati sve bolje, o čemu najbolje svedoče dva poslednja derbija u kojima smo savladali Radnički i Voždovac, ekipe koje su nam direktni rivali na putu ka Evropi. Sada nas očekuje utakmica s nezgodnim timom Mladosti, ali želimo da ostanemo tu gde jesmo, dakle barem na trećem mestu na tabeli i jasno je s kakvim ambicijama dočekujemo Lučance. Ne volim baš kada tim koji vodim igra protiv Mladosti, jer je reč o ekipi koja je nezgodan gost. Fenomenalni su u bloku iza lopte, forsiraju kontre i polukontre i, kada postignu gol, teško ih je probiti i vratiti se u utakmicu. Goste izuzetno cenim, imaju dobre igrače i odličnog trenera i jasno mi je da nas čeka veoma teška utakmica. Njena kompleksnost uvećana je i zbog spoznaje da bismo bili prvi na tabeli da se posmatra samo prolećni učinak, a takve rivale svaka ekipa želi da pobedi. Opet smo se vratili u sam vrh srpskog fudbala, tamo gde smo bili pre nekoliko godina i sada smo, na neki način, hit prvenstva. Ako želimo danas da pobedimo, moji igrači moraće da imaju isti motiv kao i fudbaleri Mladosti i to sam im jasno predočio. Kadrovska situacija nije baš sjajna, iako nam se u konkurenciju vratio Mirko Topić. Neću moći da računam na Neškovića, Gemovića i Đurića, koji je dobio isti virus zbog kojeg nisam mogao da vodim ekipu u susretu s Voždovcem. Ipak, izvešću najjači sastav na koji mogu da se oslonim i siguran sam da će momci dati sve od sebe kako bi zabeležili novu pobedu.’’

Meč 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Mladosti igra se u subotu 07.marta 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina