Derbi meč 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima koji se bore za visok plasman i Evropu, pa treba očekivati odličnu utakmicu.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedamnaest pobeda, uz četiri remija i pet poraza, pa sa 55 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Spartaka, a rezultat je bio 0:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili četrnaest pobeda, uz pet remija i sedam poraza, pa sa 47 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Javor Matisa, a rezultat je bio 2:2. Prethodni duel ova dva tima odigran u okviru 12.kola u Beogradu završen je nerešenim rezultatom 0:0.

Šef stručnog štaba novosadske Vojvodine Nenad Lalatović potpisao je produžetak ugovora sa upravom kluba, a pred  važne mečeve na dva ’’fronta’’ ističe da je optimista:

’’Protiv Čukaričkog ćemo imati jako bitan meč, ali čak i ukoliko, ne daj Bože, rezultat bude nepovoljan po nas, neće biti smak sveta. Ipak, verujem u moj tim i našu pobedu. Posle toga nas čeka i duel u Kupu Srbije sa ekipom Mladosti. Za nas će to biti najteža utakmica, jer sam siguran da Mladost protiv Partizana neće zaigrati u svom najboljem sastavu. Prema informacijama koje imam, oni se čuvaju i treniraju samo za to da nas izbace iz Kupa. Mi se nećemo čuvati za Mladost i sada razmišljam samo o Čukaričkom, jer, iako mi je i taj meč u podsvesti, ne želim da gledam toliko unapred.’’

Napadač ’’brđana’’ i nekadašnji član Vojvodine, Vinsent Eze, ističe da se dobro seća prvog ovosezonskog duela u kome je igrao na suprotnoj strani, kao i da veruje u pobedu svog tima:

’’Očekujem vrlo tešku utakmicu. Odlično poznajem Vojvodinu, sjajan su tim. Bio sam njihov član u prvom delu sezone, dobro se sećam i utakmice na Banovom brdu kada je bilo 0:0. S obzirom da oba tima imaju ambicije da naredne sezone nastupaju u Evropi verujem da nas čeka kvalitetan meč. Naravno, bio bih presrećan ukoliko moj sadašnji tim ostvari pobedu. Dobro smo trenirali, slušali sve što nam stručni štab priča. Idemo u Novi Sad u pozitivnom raspoloženju i nadam se da ćemo se tako i vratiti.’’

Derbi susret 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Čukaričkog igra se u petak 29.maja 2020.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Čukarički