Surdulički Radnik u okviru 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Proletera.

Šef stručnog štaba surduličkog superligaša Simo Krunić ističe da su trenutne forme ekipa nepoznanica za sve, ali da će njegov tim probati da ostvari pobedu:

’’Ovo je bila najduža pauza u fudbalu do sada i smatram da je izuzetno dobro što je doneta odluka da se odigraju ova četiri kola i nastavi takmičenje u Kupu Srbije, kako bi se svi vratili fudbalu. Imali smo ovaj mali pripremni period za nastavak prvenstva, no moramo uzeti u obzir da smo u to ušli iz nemogućih kućnih uslova za vežbanje u vreme vanrednog stanja. Za ovaj period smo koliko-toliko uspeli da se pripremimo za nastavak prvenstva i verujem da će se to odraziti i kod nas i kod ostalih ekipa. Svi smo u istoj situaciji i kod svih će se osetiti iste posledice. Nastavljamo prvenstvo po novim uslovima koje svi trebamo poštovati. Dobro je to što se mečevi direktno prenose na televiziji, a evo od ponedeljka će moći i prisustvo jednog broja gledaoca. Kada je u pitanju naša prva utakmica igraćemo je naravno na pobedu. Igramo na domaćem terenu, no ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi kao protivnici. Prvo nam je kolo, analizirali smo mečeve koje smo igrali pre pandemije, tražili modele za naš proboj, tj. gledali smo njihove momente gde i oni mogu nas da ugroze, sveukupno kao i uvek tražimo način na koji možemo da im se suprotstavimo. Ovo je maltene početak prvenstva i ove prve utakmice mogu biti vrlo neizvesne. Nismo opterećeni rezultatom, ali smo i te kako opterećeni igrom. Trebamo videti na kom smo nivou i šta naš igrački kadar može da uradi u ovoj utakmici.’’

Meč 27.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Proletera igra se u subotu 30.maja 2020.godine, sa početkom u 15:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Radnik