Nakon kratke pauze fudbaleri i stručni štab Spartak Ždrepčeve krvi okupili su se za početak priprema za novi takmičarski ciklus.

Ekipa subotičkog Spartaka započela je juče pripreme za superligašku sezonu 2020/21. Uoči početka priprema izvršeno je testiranje svih fudbalera i članova stručnog štaba na virus COVID-19. Svi nalazi bili su negativni pa klub može da nastavi sa trenažnim procesom. Ekipa će narednih nekoliko dana raditi u Subotici, a od subote 4.jula ’’golubovi’’ će pripreme nastaviti na Zlatiboru. 

Šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović osvrnuo se u svojoj izjavi za medije na nedavno okončanu sezonu, a zatim govorio i o planu priprema za predstojeću:

’’Zadovoljni smo sa prethodnom sezonom. Ostvarili smo sve ciljeve koje smo zacrtali pre početka, tu pre svega mislim da napredujemo kao pojedinci i ekipa, da promovišemo neke mlade fudbalere, da igramo kvalitetan fudbal i da se plasiramo u plej-of. Sve smo to ispunili i videli da na mnoge mlade igrače možemo računati i u narednoj sezoni. Krenuli smo sa radom u Subotici, a za par dana se selimo na Zlatibor, naše uobičajeno odredište za ovu fazu priprema gde se dobro osećamo i imamo sve uslove za odličan rad. Do polaska ćemo odigrati i jednu prijateljsku utakmicu sa Somborom, u četvrtak 2.jula, gde ćemo šansu dati igračima koji su do sada manje igrali i nekim novim imenima koja su na probi i treba da se nametnu. Na Zlatiboru ćemo odigrati šest kontrolnih mečeva, sa novim superligašem Zlatiborom, Partizanom, ekipom Mladosti iz Lučana, Proleterom i Železničarom iz Pančeva. Po povratku u Suboticu igraćemo sa ekipom Segedina 25. jula, a u međuvremenu ćemo naći rivala za još jedan meč.’’ 

Kapiten Stefan Milošević istakao je u svojoj izjavi za medije da je zadovoljan proteklom sezonom:

’’Imali smo dobru sezonu i žao mi je što se nije odigrao i plej-of. Šteta za nas, jer smo pokazali da uprkos našoj mladosti možemo da igramo kvalitetan fudbal i da se dostojno nadigravamo sa svim ekipama. Ostaje žal za porazom u poslednjem kolu, ali momci su tada već u svojim mislima bili kod kuće. Mogli smo i trebali pobedom okončati sezonu.’’

FOTO: FK Spartak ŽK