Povratnička superligaška sezona čeka ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca koja je uz novi stručni štab započela proces letnjih priprema.

Nakon samo sedam dana pauze, fudbaleri i stručni štab FK Metalac okupili su početkom nedelje i započeli pripreme za novu sezonu 2020/21. Pored prozivke igrača i prvog treninga organizovana je i promocija novog šefa stručnog štaba Žarka Lazetića.

Sportski direktor Bojan Leontijević istakao je da je uprava kluba nakon razgovora sa nekolicinom kandidata donela odluku da ekipu u superligaškoj sezoni predvodi neko za koja veruju da će nastaviti dosadašnji dobar rad i doneti dodatni kvalitet:

’’Prethodni šef struke Aleksandar Stanković doneo je odluku da privremeno napravi pauzu u trenerskoj karijeri u kojoj ga je klub podržao i želi mu puno sreće i na poslovnom i na privatnom planu. Mi smo se okrenuli pripremi svega što nas očekuje u novoj sezoni. Razgovarali smo sa nekoliko potencijalnih kandidata za šefa struke i izbor je pao na gospodina Žarka Lazetića koji će, sigurni smo, uspeti da nastavi i nadogradi sve ono što smo u prethodnom periodu uradili. Klub kao što je Metalac zahteva puno posvećenosti i rada i razvoj mladih igrača sa kojima raspolažemo. Sigurni smo da ćemo sa gospodinom Lazetićem dobiti što smo tražili i da ćemo se u Super ligi Srbije predstaviti kao mlad i ambiciozan tim, kadar da se nosi sa najboljima u našoj zemlji.’’

Novi šef struke ekipe iz Gornjeg Milanovca istakao je da je počastvovan ukazanim poverenjem i da je to dobra sredina za razvoj mladih trenera:

’’Velika mi je čast i zadovoljstvo da se od danas nalazim u ovoj ulozi iz više razloga. Jedan od osnovnih je taj što je ovaj klub tokom svih ovih godina izgradio takvu reputaciju da većina mladih trenera dolazi u njega iz prostog razloga što imaju izuzetne uslove za rad i napredak u karijeri. Moj prethodnik, kolega i prijatelj Aleksandar Stanković ostavio je ovde dubok trag i napravio veliki uspeh i sa te strane osećam obavezu da neke stvari koje je on ovde postavio zadržim i nastavim tim putem i naravno da neke nadogradim i popravim, jer nas očekuju veliki izazovi u Super ligi Srbije, koja je od ove godine u novom formatu. Pokušaćemo da pojačamo konkurenciju na svim pozicijama u timu. U razgovoru sa ljudima iz kluba složili smo se da Metalac treba da bude klub koji razvija i afirmiše mlade igrače, ali koji i želi dobre rezultate kroz prepoznatljiv stil igre. Želimo da budemo prepoznatljivi, disciplinovani na terenu i van terena i da kroz dobru igru privučemo publiku na stadion i pokažemo naš kvalitet.’’

Dobrodošlicu i uspeh u radu Lazetiću i pomoćniku Boliću poželeo je i predsednik FK Metalac gospodin Rajko Nešković:

’’Sedam dana nakon odlaska trenera Aleksandra Stankovića, koji nas je sa stručnim štabom i igračima posle tri godine vratio na najjaču scenu, uprava je reagovala veoma brzo i dovela je mladog stručnjaka koga očekuje veliki izazov. Uslovi postoje da uz pojačanja i mladog trenera rastemo zajedno, da ne odigramo epizodnu ulogu na jednu sezonu, već da budemo tvrd orah za sve ekipe koje budu gostovale na našem stadionu, a naravno i kada mi budemo odlazili na gostovanja.’’

Nakon promocije šefa stručnog štaba Žarka Lazetića i njeovog pomoćnika Dražena Bolića usledila je prozivka i prvi trening na pomoćnom terenu FK Metalac. Igračima i stručnom štabu se na terenu obratio i predsednik upravnog odbora i kompanije Metalac, Dragoljub Vukadiović. Poželeo je puno sreće i uspeha igračima i stručnom štabu u novoj sezoni. Podsetio je i apelovao na sve da se odgovorno ponašaju i pridržavaju propisanih mera usled epidemije virusa COVID-19.


Prvom treningu su prisustvovali sledeći igrači:

Golmani: Puletić, Spasojević, Premović
Odbrana: Mijailović B, Vlalukin, Vranjanin, Milićević
Vezni red: Gočanin, Maksimović L, Maksimović I, Jokić, Anđelović, Prestige, Milinković, Vlaović, Grbović
Napad: Katanić, Čumić, Đurić, Popović, Mijailović V, Živanović


Tokom prve nedelje ekipa Metalca će trenirati u Gornjem Milanovcu, nakon čega ih očekuju desetodnevne pripreme na Zlatiboru (05.jul – 15.jul). Nakon povratka sa Zlatibora klub će pripreme nastaviti u Gornjem Milanovcu sve do 01.avgusta, za kada je planiran početak nove sezone. Planirano je i odigravanje pripremnih utakmica, od kojih je prva na programu već u subotu protiv fudbalskog kluba Takovo.

FOTO: FK Metalac