Nakon izuzetno kratke pauze pripreme za prvu sezonu u kojoj će nastupati i na evropskoj sceni započeli su fudbaleri TSC-a.

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole započeli su ove nedelje pripreme za sezonu 2020/21 u kojoj će po prvi put nastupati na ’’tri fronta’’. Pauza je trajala samo nedelju dana, a u ponedeljak su  igrači obavili obavezna testiranja u Novom Sadu. Stručni štab koji predvodi Zoltan Sabo izvršio je prozivku prvotimaca, a prisutna su bila 24 igrača. Prisutne su bile i novajlije Damjan Dostanić (19) i Edvin Eleven (18), a pored njih treninzima su priključeni i omladinci iz škole fudbala TSC-a -  Nikola Bursać, Nemanja Krsmajić i Igor Kudrić.

Šef stručnog štaba Zoltan Sabo je u izjavi za medije naglasio da njegova ekipa u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama, ne samo na domaćoj sceni:

’’Očekuju nas veliki izazovi na tri fronta. Sezona će biti teška, iscprljujuća, moramo biti maksimalno spremni. Imamo velike ciljeve, svesni smo da će svi protiv nas hteti da se dokazuju. Naravno, i u Evropi želimo da ostavimo trag, a naša želja je grupna faza Lige Evrope, videćemo da li je to izvodljivo.’’

Prema planu koji je napravio stručni štab Topolčani će do 14.jula trenirati u Bačkoj Topoli, a potom će ako prilike dozvole otići na kratke pripreme u Mađarsku.  U međuvremenu TSC će odigrati nekoliko pripremnih mečeva, a protivnici će biti Inđija (04.jul), OFK Bačka (11.jul), kao i mađarske ekipe Aqvital (15.jul), Vasas (18.jul) i Puskas Akademia (22.jul).

FOTO: FK TSC