Surdulički Radnik je juče započeo pripreme za novu, šestu po redu superligašku sezonu u kojoj će prioritet biti plasman u gornji deo tabele.

Prozivkom igrača na Gradskom stadionu u Surdulici ekipa Radnika je juče zvanično započela pripreme za predstojeću superligašku sezonu. Šesti uzastopni takmičarski ciklus u elitnom rangu srpskog fudbala Surduličani žele da završe u gornjem delu tabele.

Prisutnim igračima se u ime uprave kluba prvi obratio sportski direktor Radnika, Darko Gašić, poželevši im uspešnu sezonu i dobro zdravlje u periodu koji je obeležen pandemijom virusa COVID-19. On se potom osvrnuo i na planove vezane za igrački kadar:

’’Pored dobrog zdravlja želim vam i uspešnu predstojeću sezonu, sezonu za koju se nadamo da će biti uspešnija od prethodnih. Sa posebnim zadovoljstvom ističem da u tu novu sezonu ulazimo sa starim stručnim štabom, koga će i ubuduće predvoditi Simo Krunić. Kada je reč o igračkom kadru napomenuću to da su nam vernost produžili Vuk Mitošević i Predrag Đorđević, a uskoro očekujemo i produžetak ugovora sa Bratislavom Pejčićem. Šest igrača nam se vratilo sa pozajmica koji će morati biti spremni da se izbore za bolji status, ne samo za onih osamnaest, već za prvih jedanaest u timu za predstojeću sezonu. Ekipi su se pridružila i četvorica novih igrača, Nikola Radmanovac, Mihajlo Reščanin, Nemanja Vlajković i Igor Šehapi, a od ove sezone i Viktor Lukić stiče pravo nastupa za Radnik.’’

Prisutnim igračima se potom obratio i šef stručnog štaba Simo Krunić koji je između ostalog istakao da sledi borba igrača za status u timu, koju svi treba ozbiljno da shvate i da pokušaju da iskoriste pripremni period kako bi se nametnuli:

’’Želim svima najpre dobro zdravlje i uspešan početak. Verujem da ćete svi ozbiljno poštovati mere zaštite od aktuelnog virusa, kako zbog vas samih, tako i zbog ove čitave sredine. Započinjemo tok priprema koga trebate iskoristiti na pravi način, izboriti se za status, za poziciju u timu, jednostavno dokazati se poštujući naše zahteve. Važi za sve, i za stare igrače sa većom ili manjom minutažom, i za nove igrače i za one koji su bili na pozajmici. Probajte da se nametnete, svi ćete imati adekvatan tretman. Trenirate zbog sebe i morate biti uvek fizički pripremljeni. Najbitnije je da  za vreme priprema, a i kasnije, budete odgovorni, disciplinovani i da poštujete jedni druge i budete čvrst kolektiv. Sve će  rezultirati dobro ukoliko u svemu dajemo svoj maksimum.’’

Prvih nekoliko dana letnjih priprema ekipa Radnika će provesti u Surdulici, nakon čega već 07.jula sledi odlazak na Zlatibor. Visinske pripreme na Zlatiboru trajaće do 18.jula, kada je planiran povratak u Surdulicu. Planirano je odigravanje nekoliko kontrolnih utakmica, a protivnici će biti Spartak ŽK (08.jul), Metalac (10.jul), Novi Pazar (12.jul), Proleter (14.jul) i Napredak (18.jul).

FOTO: FK Radnik