Lepa svečanost upriličena je u petak u Senti uoči početaka utakmice 1. kola Ling Long Super lige Srbije između TSC-a i  Vojvodine. Fudbalerima kluba iz Bačke Topole, Nenadu Lukiću i Vladimiru Silađiju, uručeni su trofeji ’’Slobodan Santrač’’ kao najboljim strelcima domaćeg šampionata u sezoni 2019/20.

Ubojiti tandem tima iz Bačke Topole podelio je prvo mesto na listi strelaca sa napadačem Javora Nikolom Petkovićem, kome će ovaj prelepi pehar biti naknadno uručen. Njih trojica su tokom minule sezone postigla po 16 golova i zasluženo stigla do značajnog priznanja u veoma snažnoj konkurenciji.

Nenad Lukić je u izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije istakao da mu je velika čast što je stigao do trofeja koji nosi ime legendarnog golgetera, kao i da je dodatna obaveza u nastavku karijere:

’’Svi znamo šta je Slobodan Santrač predstavljao na fudbalskoj sceni stare Jugoslavije i za mene je ogromna čast što sam osvojio trofej koji nosi njegovo ime. Svakako da je to dodatni stimulans, ali i veliko breme u nastavku karijere. Nema sumnje da će protivnički defanzivci sada obraćati još veću pažnju na mene i neće mi biti lako da nastavim ovu golgetersku seriju. Što kažu iskusni ljudi, uvek je teže ponoviti uspeh, nego prvi put doći do njega. Svima nam imponuje činjenica da tri najbolja strelca lige nisu iz redova dva naša najjača kluba, Crvene zvezde i Partizana. Velika je to satisfakcija i za TSC kao debitanta na elitnoj sceni, a sada nam predstoje još veći izazovi i nova dokazivanja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.’’

Vladimir Silađi je naglasio da je ovo za njega, kao debitanta na superligaškoj sceni, fantastičan uspeh. On je najavio da će i u sezoni koja je počela jurišati na prvo mesto na listi strelaca:

’’S obzirom da sam bio debitant na superligaškoj sceni, za mene je fantastična stvar što sam završio prvenstvo na vrhu liste strelaca. Neću se zadovoljiti, imam velike ambicije u sezoni koja je upravo startovala i želja mi je da ovoga puta budem usamljen na golgeterskom tronu. To ne znači da mi je žao što ovaj trofej delim sa mojim klupskim drugom Lukićem. Naprotiv, bilo nam je zadovoljstvo da se takmičimo i verujte mi da nijednog trenutka među nama nije bilo zavisti i ljubomore. Daleko od toga da smo se svađali ko će da zatrese mrežu, on je izvodio penale, svako je radio svoj posao i na kraju je TSC najviše profitirao. Najdraži su mi golovi protiv Partizana i Vojvodine, a najlepši protiv Napretka, Radnika i Voždovca. Nažalost, nijedan od njih nije bio dovoljno lep da se umeša u borbu za Gol kola i nadam se da će mi u novom prvenstvu poći za rukom da osvojim i ručni sat u tradicionalnoj anketi FSS. Dok sam igrao u Prvoj ligi, pokazao sam da umem da zatresem mrežu na atraktivan način, recimo makazicama protiv Teleoptika ili sa 45 metara protiv Proletera.’’

Trofej ’’Slobodan Santrač’’ tradicionalno se dodeljuje od 2016. godine i čuva sećanje na najboljeg ligaškog strelca u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala. Dosadašnji osvajači bili su Aleksandar Katai (2015/16), Uroš Đurđević i Leonardo (2016/17), Aleksandar Pešić (2017/18) i Nermin Haskić (2018/19). Fudbalerima TSC-a pehare je uručio sin legendarnog golgetera, Nenad Santrač.

IZVOR: FSS
FOTO: FSS