Ekipa Crvene zvezde u okviru 3.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Šapcu gde će odmeriti snage sa ekipom Mačve.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković istakao je da je kadrovska situacija sve bolja, da je na slatkim mukama oko sastavljanja tima, kao i da njegova ekipa svakoj utakmici prilazi kao da je derbi:

’’Sve ide kako treba, radimo dobro i koncentrisani smo za meč u Šapcu. Zdravstveni bilten je dobar, Gavrić, Ben i Boaći koji su vukli povrede još od kraja prošle sezone su sada spremni i konkurisaće za meč. Spremni smo za utakmicu. Zbog gustog rasporeda rotacije su neminovne i one će biti normalne. Znate i sami da postoji novo pravilo oko bonus igrača do 21 godine, prvo krećemo od toga. Potom gledamo ko je spreman, šta želimo od utakmice i kakvu zamisao imamo. Biće rotiranja, to je sad već rutina. Ne zavise ta “tumbanja” tima od toga ko je odigrao slabije, već svi moraju da budu spremni, a očekujem i mentalno i fizički da budu na nivou uvek. Pre su mlađi ulazili, a sada će počinjati mečeve. To pravilo oko bonus igrača je za mene slatka muka, jer zaista imam talentovane fudbalere. Prihvatili smo ga, klubovi će više ulagati u omladinski fudbal, reprezentacija Srbije, pogotovo mlade selekcije, će imati više izbora i mogućnosti da biraju igrače koji imaju iskustvo igranja seniorskog fudbala. Za mene je to samo izazov, jer imam odlične mlade igrače. Svaka utakmica nosi rizik. Ovo će biti treći meč u osam dana. Izlazimo iz priprema, ali spremamo se da ne napravimo kiks. Znamo kako Mačva igra i na osnovu toga ćemo se potruditi da nas ne iznenade, već da reagujemo pravovremeno i ne prospemo bodove. Neminovno je da se nekad kiksne, umor, zasićenje i svi faktori ulaze u to, ali to pravi razliku u velikim klubovima. Za nas je svaka utakmica derbi, idemo bod po bod, svaki je važan. Ne gledamo tabelu, fokusirani smo na nas. Znamo kalendar, spremili smo se dobro za to. Ukalkulisali smo sve, imamo širok roster, odlične igrače. Sa velikom željom dočekujemo svaku sledeću utakmicu, ali titula ne može da se osvoji u avgustu.’’

Meč 3.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Mačve i Crvene zvezde zakazan je za nedelju 09.avgust, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Crvena zvezda