Metalac iz Gornjeg Milanovca u okviru 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Senti gde će odmeriti snage sa ekipom TSC-a.

Šef stručnog štaba Milanovčana, Žarko Lazetić, ističe da njegov tim ide u goste jednoj od najkvalitetnijih ekia u ligi, ali da će pokušati da čvstom i disciplinovanom igrom izbore povoljan rezultat:

’’TSC je pokazao još prošle sezone koliko je ozbiljna ekipa, izborili su učešće u Evropi kao novajlije u ligi. Jako dugo igraju zajedno, imaju sjajan sklop igrača, kako mladih, tako i ovih srednjih godina. Dug period treniraju u jednom istom sistemu sa istim trenerom i sigurno da zaslužuju sav respekt. Sa druge strane, svaka utakmica je 11 na 11. Mi idemo da pokušamo da se pokažemo u što boljem svetlu, da igramo kako znamo i probamo da nametnemo neki naš način igre, pa ako bude sve po planu, da pokušamo da osvojimo bodove. U napadu imaju Lukića i Silađija, dva jako dobra igrača koja su skrenula pažnju na sebe, prvo u Prvoj ligi Srbije, a potom i prošle sezone u Super ligi, gde su postigli po 16 golova. To je sjajan učinak, ali mi se svakako nećemo fokusirati na jednog ili dva suparnička igrača, već ćemo morati kao tim i da se branimo i da napadamo. Pokazali smo na prethodnim utakmicama da umemo da se dobro pozicioniramo, da budemo disciplinovani i sigurno da ćemo obratiti pažnju kako na njih dvojicu, tako i na čitav tim TSC-a. Što se tiče kadrovske situacije, Prestiž se polako uključuje u rad, očekujem da će biti spreman za ovu utakmicu ili bar za neki njen deo. Sa druge strane, Zoćević je dobio udarac u skočni zglob i on ove nedelje teško da će biti sa nama, tako da ćemo biti uskraćeni za njegovu pomoć.’’

Meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između TSC-a i Metalca zakazan je za petak 21.avgust 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Metalac