Derbi meč 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak ŽK dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog.

Domaći tim je na startu sezone zabeležio tri pobede, uz jedan pretrpljeni poraz, pa sa 9 poena na svom kontu trenutno zauzimaju 3.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a meč je završen rezultatom 3:2. Gosti su na startu sezone takođe zabeležili tri pobede i jedan poraz, pa sa 9 poena na svom kontu trenutno zauzimaju 5.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 1:0. Prethodni duel ovih rivala odigran je sredinom februara ove godine, takođe u Subotici, a meč je završen nerešenim rezultatom 1:1.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović ističe da očekuje težak duel, naročito jer dolazi odmah nakon utakmice sa Crvenom zvezdom:

’’Očekuje nas izuzetno teška utakmica, protiv starog rivala i direktnog konkurenta u borbi za plasman. Imamo negativna iskustva, obično posle utakmica sa Crvenom zvezdom u sledećem kolu imamo malo problema sa igrom. Potrudićemo se da ovaj put to prevaziđemo i da nam to bude dodatni motiv.  Dolazi nam u goste ekipa koja je dugi niz godina u vrhu srpskog fudbala. Izuzetno su agresivni, znaju da igraju na rezultat. Znamo čime raspolažemo, svesni smo težine zadatka i ne sme nam se dogoditi da odigramo onako loše prvo poluvreme kao protiv Metalca. Imaćemo sve igrače na raspolaganju, vraća nam se i Denković. Očekujem pozitivan ishod.’’

Šef stručnog štaba Nišlija, Radoslav Batak, ističe da Subotičani igraju napadački i izuzetno efikasan fudbal, zbog čega očekuje izuzetno težak meč:

’’Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ligi. Spartak je izuzetno kvalitetna ekipa, koja pod komandom mog kolege Gaćinovića igra lep i atraktivan fudbal. U uvodna četiri kola dali su čak 12 golova i u pitanju je napadačka ekipa koja igra za gol više. Dobili su tri meča, kao i mi, dobrano su namučili Crvenu zvezdu u prošlom kolu i znamo da nam u Subotici neće biti lako. Znamo šta treba da radimo, igrači su spremni i nadam se da će uspeti da odgovore svim zadacima. Imamo i mi svoje adute, imamo plan kako da igramo u Subotici, imamo kvalitet i očekujem da se posle jedne dinamične i kvalitetne utakmice zadovoljni vratimo u Niš. Neću moći da računam na Žarka Markovića i Nenada Gavrića koji su povređeni. Svi ostali su spremi i Spartaku ćemo svakako suprotstaviti sastav koji je spreman da nam donese željeni rezultat.’’

Derbi susret 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Radničkog igra se u subotu 22.avgusta 2020.godine, sa početkom u 19:00 časova.

FOTO: FK Spartak ŽK