Najbolji igrač 5.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksandar Katanić, strelac sva tri pogotka za Metalac u pobedi nad ekipom TSC-a u Senti.

Završeno je još jedno, peto superligaško kolo u sezoni 2020/21 koje je donelo nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica i jedno veliko iznenađenje. Za to iznenađenje pobrinuo se napadač Metalca iz Gornjeg Milanovca, Aleksandar Katanić, koji je na svoj golgeterski saldo upisao još tri pogotka. On je bio najzaslužniji za ’’rušenje tvrđave’’ u Senti i pobedu rezultatom 2:3 nad izuzetno kvalitetnom ekipom TSC-a. Odbrana domaćina tokom čitavog susreta nije pronašla rešenje kako da zaustavi raspoloženog napadača milanovačkog tima koji je sjajnim kretanjem i odličnom saradnjom sa saigračima veoma često ulazio u šanse. Treba reći da je velikog konkurenta u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja imao u Takuma Asanu koji je pružio jednu od najboljih partija u dresu Partizana, ali se naša redakcija odlučila za napadača Metalca koji je imao daleko teži zadatak i zaista ključnu ulogu u osvajanju sva tri boda.


FOTO: FK Metalac

Aleksandar Katanić (25) je rođen u Loznici, igra na poziciji centralnog napadača, a tokom karijere je nastupao za ekipe Radnički Stobex, Loznica, Dunav Stari Banovci, Teleoptik, OFK Bačka i Bežanija, odakle je prošlog leta i stigao u Gornji Milanovac. Prošle sezone je zabeležio 29 nastupa u Prvoj ligi Srbije i postigao čak 19 pogodaka. Tokom aktuelne superligaške sezone zabeležio je 5 nastupa, uz 4 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: