Najbolji igrač 6.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Aleksandar Katai, asistent i trostruki strelac u ubedljvioj pobedi Crvene zvezde nad ekipom TSC-a u Beogradu.

Odigrana je i šesta runda šampionata, ponovo efikasna i ponovo izuzetno zanimljiva. Pored derbija kola u Novom Sadu između Vojvodine i Partizana, drugi ’’evropski’’ okršaj bio je duel Crvene zvezde i TSC-a. Crveno-beli su neočekivano ubedljivo stigli do sva tri boda, a najzaslužniji za to svakako je Aleksandar Katai koji je pružio najbolju partiju od povratka u Crvenu zvezdu i pokazao da je najznačajnije pojačanje u odbrani titule. On je od starta utakmice bio više nego raspoložen za igru, a gotovo svaka akcija u kojoj je učestvovao bila je opasna za gol gostujućeg tima. Konstantno je ulazio u prilike, ili ih sam sebi gradio, a učinak je mogao biti i bolji od ovog fantastičnog – tri pogotka i asistencija. Zbog toga nismo imali  ni najmanju dilemu ko je bio najbolji akter ove runde takmičenja.


FOTO: FK Crvena zvezda

Aleksandar Katai (29) je rođen u Srbobranu, igra na krilnoj poziciji, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom karijere je nastupao i za Palić, grčke ekipe Olympiacos, OFI i Platanias, Crvenu zvezdu, španski Alaves, kao i američke ekipe Chicago Fire i LA Galaxy, odakle se ovog leta vratio među crveno-bele. Bio je član mlađih reprezentativnih selekcija (U21), kao i najjače selekcije naše zemlje. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 6 superligaških nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: