Derbi meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Nišu gde domaći Radnički dočekuje goste iz Beograda, ekipu Čukaričkog. Biće to duel dva izuzetno kvalitetna tima, sa velikim ambicijama u aktuelnoj sezoni, pa treba očekivati veliku borbu i odličnu utakmicu.

Domaćini su na startu sezone zabeležili pet pobeda, uz dva pretrpljena poraza, pa sa 15 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 4.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu TSC-a, a rezultat je bio 1:3. Gosti su na startu sezone zabeležili četiri pobede, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 14 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 6.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:3. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u šampionatu i jedan u Kupu Srbije. Prvi meč odigran tokom jesenje polusezone na Banovom brdu ekipa Čukaričkog je rešila u svoju korist rezultatom 1:0, dok je u prolećnom duelu ekipa Radničkog u Nišu slavila rezultatom 2:0. Meč u okviru Kupa Srbije ekipa Čukaričkog je kao domaćin rešila u svoju korist rezultatom 3:2.

Šef stručnog štaba Nišlija, Radoslav Batak, ističe da bez obzira na kvalitet protivnika ne sumnja u pobedu i da njegov tim interesuje samo osvajanje sva tri boda:

’’Iako nam u goste dolazi odlična i za Radnički tradicionalno neugodna ekipa Čukaričkog, uopšte ne sumnjam da ćemo ostvariti još jednu pobedu. Imamo dovoljan broja veoma kvalitetnih fudbalera koji su spremni za najveće napore i iskušenja i zato ne sumnjam u naš novi uspeh. Posle četiri pobede na svom terenu u prošlom kolu smo osvojili prve bodove u gostima, i to ceo plen, što nam je donelo izuzetnu atmosferu u timu i poseban elan pred ovu utakmicu. Svaka čast odličnoj ekipi sa Banovog Brda, koju veoma cenimo jer ima odličan stručni štab i vrsne pojedince, ali Radnički stremi ka vrhu tabele Super lige i nećemo dozvoliti nikakvo iznenađenje niti bilo kome da nas zaustavi. Nas interesuje samo pobeda i ni o čemu drugom ne razmišljamo.’’

Šef stručnog štaba ’’brđana’’ Aleksandar Veselinović pred svoj poslednji meč u ovom mandatu na klupi Čukaričkog ističe da je zbog važnosti utakmice insistirao da predvodi tim u Nišu:

’’Iako je već sve završeno sa mojim novim timom, imam obavezu i to je bila moja izričita želja da vodim ekipu u Nišu. Pričao sam sa tamošnjim gazdom kluba, zamolio ga da ima razumevanja, godinu i po dana sam na Banovom brdu, a pred nama je veoma važna utakmica za Čukarički. Završavam, nadam se, prvu epizodu u Čukaričkim. Ovo nije zbogom, ovo je samo privremeni rastanak sa klubom. Čini me ponosnim što sam bio deo ove porodice, sigurno bih bio siromašniji i kao čovek i kao trener da nisam bio ovde. Podsećam da je prvi sledeći izazov utakmica sa Radničkim. Apelujem na igrače da budemo maksimalni i da zabeležimo pozitivan rezultat u Nišu, u utakmici koja bi mogla mnogo da znači klubu.  Činjenica je da imamo pet standardnih igrača koji su van stroja, ali moramo da se stisnemo i da odigramo na visokom nivou predstojeći meč protiv vrlo kvalitetnog rivala.’’

Meč 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radničkog i Čukaričkog igra se u subotu 19.septembra 2020.godine, sa početkom u 16:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport u okviru multiprenosa.

FOTO: FK Radnički Niš