Najbolji igrač 8.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Siniša Babić, strelac i asistent u pobedi Proletera nad ekipom Spartaka u Subotici.

Odigrano je i osmo kolo šampionata, ne naročito efikasno, ali sa nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva. Možda i najzanimljiviji bio je duel u Subotici u kome je gostujući Proleter uspeo da iznenadi domaćina i da u Novi Sad odnese sva tri boda. Najzaslužniji za to bio je iskusni ofanzivni vezista Slanobaraca, Siniša Babić, koji je lepim pogotkom i još lepšom asistencijom dao ključan doprinos u pobedi nad ’’golubovima’’ rezultatom 1:2. Zbog toga je upravo on izbor naše redakcije za najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da izbor ovoga puta nije bio lak, da su u najužoj konkurenciji bili i Diego Falcinelli (Crvena zvezda) i Mihajlo Banjac (TSC), ali je presudila činjenica sa su Novosađani imali najteži zadatak.

Siniša Babić (29) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u novosadskoj Vojvodini. Tokom seniorske karijere nastupao je za Palić, sarajevsku Slaviju, Veternik, Proleter, Vojvodinu, grčku Larisu, Radnički iz Niša i Krupu, odakle je prethodnog leta i stigao u Novi Sad.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: