Najbolji igrač 10.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Luka Marković, strelac sva tri pogotka u pobedi Novog Pazara nad gostujućom ekipom Vojvodine.

Završena je i deseta runda superligaškog takmičenja, nakon koje sledi dvonedeljna reprezentativna pauza. Viđeno je nekoliko izuzetno zanimljivih duela, nekoliko većih iznenađenja, a strelci su ponovo bili raspoloženi sa 31 golom na 10 odigranih mečeva. Možda i najveće iznenađenje viđeno je u Novom Pazaru gde je istoimeni tim savladao novosadsku Vojvodinu, a najzaslužniji za to je strelac het-trika Luka Marković. Mladi napadač je briljirao na ovom susretu, sa tri izuzetno lepa pogotka za samo 55 minuta provedenih u igri, pa nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da su ovoga puta sjajne partije pružili i Milan Makarić (Radnik), Mirko Ivanić (Crvena zvezda) i Nemanja Nikolić, koji su takođe bili u najužoj konkurenciji.


FOTO: FK Novi Pazar

Luka Marković (20) je rođen u Beogradu, igra na poziciji centralnog napadača, a u mlađim kategorijama nastupao je za fudbalske klubove Crvena zvezda i Čukarički. Nakon odlaska u inostranstvo nastupao je za italijanske klubove Crotone, Juventus U19 i Torino U19. Tokom letnjeg prelaznog roka potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom, nakon čega je prosleđen u Novi Pazar na šestomesečnu pozajmicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije naše zemlje (U17, U19). Tokom aktuelne sezone je zabeležio dva superligaška nastupa za ekipu Novog Pazara i postigao tri pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: