Najbolji igrač 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Nikola Drinčić, strelac i asistent u pobedi Vojvodine nad ekipom Zlatibora u Užicu.

Odigrano je još jedno izuzetno uzbudljivo kolo koje je donelo nekoliko manjih ili većih iznenađenja. Donelo je i promenu na drugoj poziciji koju je, iskoristivši poraz Partizana, zauzela novosadska Vojvodina. Novosađani su ujedno smanjili  i zaostatak za prvoplasiranom Crvenom zvezdom, koja je stigla samo do boda u duelu sa ekipom Javor Matisa. Najzaslužniji za važan trijumf Novosađana na gostovanju u Užicu je iskusni Nikola Drinčić, kapiten i može se slobodno reći najvažniji igrač Vojvodine u svim taktičkim postavkama trenera Nenada Lalatovića. Pored sjajne asistencije i još sjajnijeg pogotka sa distance, u njegovom već dobro poznatom stilu, on se tokom čitavog susreta sjajno kretao i sarađivao sa saigračima. Svojim iskustvom i neospornom klasom ulivao je sigurnost čitavom timu, kako u defanzivnim, tako i u ofanzivnim zadacima. Treba reći da su se u ovom kolu istakli i Bojica Nikčević (FK Novi Pazar) i golman Đorđe Lazović (FK Javor Matis), ali ipak nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Vojvodina

Nikola Drinčić (36) je rođen u Beogradu, igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, a karijeru je započeo u fudbalskom klubu Partizan. Tokom karijere je nastupao i za Teleoptik, Spartak, Banat, turski Gazientepspor, ruske klubove Amkar, Spartak Moskva i Krasnodar, izraelski Makabi iz Haife, Rad, Čukarički i Radnički iz Niša, odakle je u julu 2019.godine i stigao u Vojvodinu. Zabeležio je veći broj nastupa za mlađe reprezentativne selekcije Srbije (U21), kao i 32 nastupa za nacionalnu selekciju Crne Gore. Tokom aktuelne sezone bio je starter na svih 12 prvenstvenih mečeva novosadskog tima.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: