Novosadska Vojvodina u okviru 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Bačke Palanke, ekipu OFK Bačka.

Šef stručnog štaba novosadskih crveno-belih Nenad Lalatović ističe da je najteže dobiti unapred dobijene susrete, ali da je cilj njegove ekipe da zadrži drugo mesto na tabeli i da je uveren da će ostvariti pobedu:

’’Izuzetno respektujem ekipu Bačke, jer reč je o veoma dobro organizovanom klubu koji u sastavu ima odlične fudbalere. Pogledali smo snimke utakmica koje su naši gosti odigrali s Partizanom i Inđijom i uverili se da teže lepom fudbalu, igri do noge i da nam neće biti nimalo jednostavno da ih savladamo. Bačka ima nešto niže, ali zato veoma hitre igrače i na putu ka ostvarenju cilja koji imamo nikakvo opuštanje neće nam biti dozvoljeno. Uostalom, najteže je pobeđivati u “unapred dobijenim” susretima, ali je potpuno jasno i to da želimo da sačuvamo visoko drugo mesto na tabeli. Fudbal u Srbiji ne igraju samo Crvena zvezda i Partizan. Činjenicu da se u njihovu trku za titulu umešao neko treći, kao da niko ne uzima za ozbiljno. Priča se jedino o tome da Partizan sada zaostaje devet bodova za beogradskim crveno-belima, a retko ko se obazire u medijima da je sada Vojvodina između njih i da ima zaostatak od šest bodova za vodećom Zvezdom, ali i tri koraka prednosti nad crno-belima. To sigurno smeta svim Novosađanima, a posebno navijačima Voše. Trenutno smo u boljoj formi od Partizana, o tome svedoče rezultati, iako i dalje izuzetno poštujem taj tim i njihovog trenera. Bilo kako bilo, niko nas nije ozbiljno shvatao ni u prošloj sezoni kada smo najavili pohod na osvajanje jednog trofeja, a mi smo u tome uspeli. Moj cilj je da opet stignemo do jednog pehara i verujem da ćemo to i da ostvarimo. Pored golmana Nikole Simića koji je povređen, zbog kartona neću moći da računam ni na Nemanju Čovića. Na jednom od poslednjih treninga Mirko Topić je dobio udarac, ali se nadam da će on biti u kombinaciji za tim, baš kao i Miljan Vukadinović koji nije bio potpuno fit pred susret sa Zlatiborom. Ostali momci su dobro trenirali i moći ću na njih da računam.’’

Meč 13.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i OFK Bačka igra se u petak 30.oktobra 2020.godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina