Derbi meč 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak dočekuje goste iz Beograda, ekipu Partizana. Subotičani se nalaze u odličnoj formi, a samo tri boda zaostatka za crno-belima ukazuju da možemo očekivati veliku borbu i zanimljiv meč.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili sedam pobeda, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 23 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti podelili bodove sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 1:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz dva remija i tri poraza, pa sa 26 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 2:0. Dva tima su tokom prethodne sezone odigrala tri međusobna susreta, dva u šampionatu i jedan u Kupu Srbije. Prvi ligaški meč odigran u Beogradu crno-beli su rešili u svoju korist rezultatom 4:0, dok su drugi odigran na proleće u Subotici domaćini rešili u svoju korist rezultatom 3:2. U Kupu Srbije igrači Partizana su na svom terenu ostvarili trijumf rezultatom 4:0. Zanimljivo je da su crno-beli u prethodnih pet sezona samo jednom slavili u Subotici, pre nešto više od tri godine.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Gaćinović ističe da je želja svih u ekipi da se prikažu u najboljem svetlu srpskoj javnosti, koja će meč gledati u direktnom prenosu, kao i da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Veliko je zadovoljstvo kada igrate protiv Partizana. Pred svaku utakmicu imamo neke želje, sutra bismo voleli da odigramo dobru utakmicu i da se srpskoj javnosti predstavimo u dobrom svetlu, pošto će meč prenositi TV Arena. Utakmicu nećemo shvatiti kao uživanje, već kao dokazivanje. Obaveza nam je da pokažemo vrhunsku energiju i pristup igri. Bez obzira na broj bodova ili mesta na tabeli Partizan je uvek jedan od najvećih klubova u zemlji. Znamo naš kvalitet i očekujem da ćemo pružiti jednu dobru fudbalsku predstavu i da će ljubitelji kraj malih ekrana uživati u igri. Ako bismo uspeli i da ostvarimo neki pozitivan rezultat, bili bismo prezadovoljni. Nedostajaće nam Dunđesrki, koji ima četiri žuta kartona, mali Vidović koji ima infekciju i moj pomoćnik Vladimira Buač koji je već sedam dana bolestan i ima temperaturu.’’ 

    

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da je pojava koronavirusa u ekipi izazvala veću predostrožnost u klubu, da se igrači redovno testiraju, kao i da to ne menja planove crno-belih zbog činjenice da na raspolaganju ima veliki broj igrača:

’’Kada smo saznali da je Stojković pozitivan na koronavirus uveli smo testiranje na svaka tri dana. Ne želimo da se nešto loše desi, za sada samo Lazar Pavlović ima simptome, ostali su dobro. To su specifične situacije, ne znate šta može da se desi, prilagodićemo se, dosta igrača imamo u kadru. Što se tiče Spartaka, u poslednje vreme je u vrhu srpskog fudbala, gaje ofanzivan stil igre. Sa dosta igrača ulaze u završnicu, zadnji vezni i bekovi se pojavljuju iz drugog plana u završnici akcija. Dobro izgledaju, sigurno nas čeka dobra i atraktivna utakmica.’’

Derbi susret 14. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Partizana igra se u subotu 07. novembra 2020. godine, sa početkom u 18:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan