Najbolji igrač nekompletnog 15. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Makarić, strelac i dvostruki asistent u pobedi Radnika nad ekipom Mačve u Surdulici.

Odigrano je još jedno, ovoga puta nekompletno kolo šampionata u kome je viđeno nekoliko zanimljivih i neizvesnih duela. Najubedljiviji trijumf ostvarila je ekipa Radnika iz Surdulice koja je na svom stadionu savladala ekipu Mačve rezultatom 3:0. Najveće zasluge za ovakav rezultat pripadaju ove sezone sjajnom Milanu Makariću koji je učestvovao u postizanju sva tri pogotka, jednom kao strelac i dva puta kao asistent. On je tokom čitavog susreta sjajno sarađivao sa saigračima i kao mnogo puta do sada bio nerešiva enigma za odbranu protivničkog tima. Zbog toga ovoga puta nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Radnik

Milan Makarić (25) je rođen u Novom Sadu, može da igra na pozicijama ofanzivnog veznog i centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, novosadski Proleter, Spartak, OFK Bačka, Zvijezdu 09 (BiH) i Radnički iz Niša, odakle je u avgustu 2019. godine i stigao u Surdulicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije selekcije naše zemlje (U20). Ove sezone je bio starter na svih 15 superligaških mečeva i prvi je strelac lige sa 11 postignutih pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: