Prvi meč 23.kola Super lige Srbije igra se u subotu u Bačkoj Palanci gde domaća ekipa OFK Bačka dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu Crvene zvezde. Biće to duel timova koji imaju različite ambicije i nivo kvaliteta, ali nema sumnje da će domaći tim imati veliku motivaciju i pokušati da napravi veliko iznenađenje.

Ekipa OFK Bačka trenutno zauzima 14.mesto na superligaškoj tabeli sa samo 18 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu poraženi su na gostovanju u Čačku rezultatom 0:1. Ekipa Crvene zvezde trenutno je na 1.mestu superligaške tabele sa 57 osvojenih bodova, a u prvom prolećnom kolu crveno-beli su na svom terenu savladali Novi Pazar rezultatom 2:0.

Dva tima su tokom aktuelne sezone već odigrala jedan međusobni susret, a crveno-beli su na svom stadionu slavili rezultatom 2:0(2:0). Pogotke su na tom susretu postigli Aleksandar Luković (penal) i Petar Orlandić. Pored tog duela odigrali su još samo jedan susret, u sezoni 2015/16 u okviru Kupa Srbije, a Crvena zvezda je u Bačkoj Palanci slavila rezultatom 1:3(1:1).

Domaćini ovaj meč vide kao spektakl i privilegiju za Bačku Palanku, jer ne gostuje svaki dan aktuelni šampion. Ipak, u njihovim izjavama nema ni nagoveštaja da u meč ulaze bez vere da mogu da načine veliko iznenađenje i gostima ’’pomrse račune’’ pred predstojeći 153.večiti derbi. O tome je u svojoj izjavi za medije datoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ekipe iz Bačke Palanke, Zoran Govedarica, koji je istakao da u klubu vlada blaga euforija pred ovaj susret:

’’Idemo na pobedu, bez obzira na to što igramo protiv Crvene zvezde. Poštujemo trenera Miodraga Božovića i njegovu ekipu, ali pre svega poštujemo sebe. Radimo i treniramo tako da svakom protivniku prilazimo na isti način. Oseća se u Bačkoj Palanci i samom klubu blaga euforija pred Zvezdin dolazak. Navijači vole ovakve događaje, ponosni su na Bačku i na činjenicu što u gradu gostuje višestruki prvak Srbije i nekadašnji šampion Evrope i sveta.’’

U taboru gostiju sve je podređeno osvajanju nova tri boda i što mirniju pripremu predstojećeg duela sa ekipom Partizana, ali su svi svesni da posao neće biti lak, pre svega zbog činjenice da su protiv crveno-belih svi uvek maksimalno motivisani. O tome je na redovnoj konferenciji za medije govorio i šef stručnog štaba crveno-belih, Miodrag Grof Božović, koji je istakao da protivnički tim najavljuje da se neće braniti, ali da od svojih igrača očekuje osvajanje nova tri boda:

’’Bačka se nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji, moraće da pruže svoj maksimum kako bi napravili neki dobar rezultat. Mi smo svim ekipama velika motivacija i ne sumnjam da će tako biti i ovog puta. Nadam se da će teren biti u dobrom stanju i da ćemo moći da igramo lep fudbal. Od svoje ekipe očekujem da nastavimo seriju pobeda i upišemo nova tri boda. Bačka neće da se brani, najavili su ofanzivu, kao i Novi Pazar. Očekujem da će nas sutra napasti.’’

Trener Božović je potom govorio i o aktuelnoj kadrovskoj situaciji, pre svega o povredama koje su u duelu sa Novim Pazarom ’’zaradili’’ Donald i Le Talek:

’’Donaldu sam rekao da nije bokser pa da mu trebaju ruke. Ima posebnu vrstu zavoja koja ga štiti i sa kojim može da igra. Sigurno će se pripaziti da eventualno ne padne, ali on nam je jedan od najvažnijih igrača u ekipi i bez njega bi nam bilo mnogo teže. Le Talek još uvek ima posledice udarca. Trenirao je poslednja dva dana i mislim da će i on biti spreman za meč. Ovog puta Milić je u kombinaciji za sastav, odradio je suspenziju zbog četiri žuta kartona, a da li će igrati videćemo. Ovog puta u prvih 18 planiram da uvrstim i Srnića, a nikoga ne planiram da odmorim pred derbi.’’

Osvrnuo se šef stručnog štaba crveno-belih i na činjenicu da Marku Petkoviću preti suspenzija ukoliko dobije žuti karton na meču sa Bačkom:

’’Nisam razmišljao da ga odmorim kako ne bi došlo do suspenzije pred derbi. On inače ne dobija lako kartone. Od starta sezone ima samo tri kartona, a igra u odbrani. Ukoliko se dogodi tražićemo neko drugo rešenje za derbi. Još uvek ne razmišljamo o utakmici sa Partizanom, sada je najvažnije da sutra pobedimo Bačku, svaka utakmica nam je podjednako važna.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između OFK Bačka i Crvene zvezde igra se sutra, u subotu 25.februara 2017.godine, sa početkom u 13:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com