Najbolji igrač nekompletnog 17. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Dobrivoje Velemir, strelac i dvostruki asistent u pobedi Bačke nad ekipom Metalca u Bačkoj Palanci.

Odigrano je još jedno, ovoga puta nekompletno kolo šampionata u kome je viđeno nekoliko zanimljivih i neizvesnih duela, kao i veliki broj golova. Jedan od najzanimljivijih duela viđen je u Bačkoj Palanci gde je ekipa OFK Bačka ostvarila izuzetno važnu pobedu u borbi za opstanak u elitnom rangu. Domaći tim je savladao ekipu Metalca rezultatom 3:1, a najzaslužniji za takav rezultat je na ovom susretu izuzetno raspoloženi Dobrivoje Velemir. On je na ovom susretu učestvovao u postizanju sva tri pogotka za svoj tim, jednom kao strelac i dva puta kao asistent. Zbog toga nije bilo puno dileme u izboru naše redakcije za najboljeg aktera ove runde takmičenja. Treba reći da su minulog vikenda sjajne partije pružili i Alen Melunović (Napredak) i Lazar Tufegdžić (Spartak ŽK), koji su bili u najužoj konkurenciji.


FOTO: OFK Bačka

Dobrivoje Velemir (23) je rođen u Novom Sadu, igra na poziciji krila, a u mlađim kategorijama nastupao je za Budućnost iz Mladenova, OFK Bačka i Vojvodinu. Jedno vreme je nastupao za atinski AEK (U20), a potom za Slobodu iz Užica, Kabel i Cement iz Beočina, odakle se prošle zime i vratio u Baćku Palanku. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 15 superligaških nastupa (10 puta u startnoj postavi), uz jedan postignut pogodak.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: