Derbi meč 18. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak Ždrepčeva krv dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Mečevi ovih rivala uvek su bili stvar prestiža, ali i događaji koji su publici davali priliku da gleda odličan fudbal.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili devet pobeda, uz tri remija i pet poraza, pa su uoči ovog kola zauzimali 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 3:4. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz tri remija i tri poraza, pa su uoči ovog kola zauzimali 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Mačve, a rezultat je bio 1:0. Tokom prethodne sezone ovi timovi su odigrali dva međusobna susreta, a nešto uspešniji bili su Novosađani. Tokom jesenje polusezone Vojvodina je na svom terenu slavila rezultatom 2:0, dok je na proleće u Subotici meč završen podelom bodova nakon rezultata 0:0.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Buač ističe da očekuje izuzetno kvalitetnu utakmicu, kao i da ima puno poverenje u mlade igrače koji su kroz utakmice sazreli:

’’Izrazito mi je drago što je sutrašnja utakmica ne samo vojvođanski derbi, već i derbi kola. Obe ekipe se nalaze u dobroj formi, oba tima igraju atraktivan fudbal sa željom da daju gol više. Očekuje nas kvalitetna muška utakmica gde će oba tima juriti tri boda i prava je šteta što publika neće biti na tribinama, ali zato će imati za to priliku preko malih ekrana. Vojvodina je treća ekipa u Srbiji, aktuelni su osvajači Kupa. Imaju kvalitetnu ekipu sa jako iskusnim pojedincima. Istakao bih Nikolu Drinčića koji je pokretač svih akcija. Vojvodina je opasna iz prekida koje baš on izvodi. To je jedna od neophodnih stavki koje moramo anulirati ukoliko želimo pobedu. Dočekujemo protivnika u dobroj atmosferi. Mi smo najmlađa ekipa u ligi, ali imamo stabilnost, što pokazuju i poslednje utakmice u kojima smo uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist, a to nije tipično za mlade ekipe. Ovi momci su sazreli i ne brinem što ćemo sutra imati puno mladih igrača, verujem u njih.’’

Šef stručnog štaba gostiju Nenad Lalatović ističe da u ovom susretu nema pravog favorita, kao i da je ekipa potpuno spremna, bez obzira što zbog kadrovskih problema neće moći da izvede najjači sastav:

’’Spremamo se čitave ove sedmice za gostovanje u Subotici, u kojem, po meni, neće biti pravog favorita. Spartak ima veoma dobar tim, koji postiže dosta golova i čitava naša ekipa suočiće se s istinskim izazovom na putu ka ostvarenju željenog cilja. Imamo određenih problema kada je sastav u pitanju, jer sigurno neće moći da nastupe golman Simić, kao ni Saničanin, Topić i prvi strelac Bojić. Još nismo načisto s tim kakva je situacija s Bralićem i Vukadinovićem, ali se nadam da će oni moći da nastupe i doprinesu dobroj partiji ekipe. Kao i uvek i uz puno uvažavanje kvaliteta domaće ekipe, cilj nam je pobeda.’’

Derbi susret 18. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Spartaka i Vojvodine igra se u subotu 12. decembra 2020. godine, sa početkom u 14:00 časova. Meč će biti prenošen kao noseći u okviru multiprenosa na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Vojvodina