Poslednji meč 23.kola Super lige Srbije igra se u nedelju u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Beograda, ekipu Rada. Biće to duel timova koji ove sezone imaju različite ambicije, ali je pobeda izuzetno bitna i jednima i drugima.

Ekipa Vojvodine je uoči ovog prvenstvenog kola zauzimala 3.mesto na superligaškoj tabeli sa 48 osvojenih bodova, a u prethodnom kolu ostvarili su ubedljiv trijumf nad ekipom subotičkog Spartaka rezultatom 4:1. Ekipa Rada je uoči ovog prvenstvenog kola zauzimala 10.mesto na superligaškoj tabeli sa 24 osvojena boda, a u prethodnom kolu ’’građevinari’’ su poraženi od ekipe Partizana rezultatom 0:1.

Dva tima su se već sastajala tokom aktuelne sezone, a meč na beogradskoj Banjici završen je bez golova (0:0).  Ako posmatramo rezultate prethodnih 36 međusobnih duela ovih timova u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016) ekipa Rada je bila mnogo uspešnija sa 14 pobeda, uz 8 poraza i čak 14 remija. Od poslednjih pet gostovanja ’’građevinara’’ u Novom Sadu čak tri su rešili u svoju korist, između ostalog i prethodno u sezoni 2015/16 kada su slavili rezultatom 1:2.

U taboru domaćina vlada optimizam, ali i oprez, pre svega zbog kvaliteta protivničke ekipe. Šef stručnog štaba novosadskog tima, Dragan Ivanović, istakao je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret da on ipak ne želi previše da se bavi protivničkom ekipom i da veruje u osvajanje sva tri boda:

’’Rad je dobro odigrao protiv Partizana i to je tim koji nije pretrpeo mnogo promena tokom prelaznog roka, možda na samo dve ili tri pozicije. S obzirom na to da su u prošlom kolu izgubili kod kuće, a i u poslednjem jesenjem kolu od Bačke, sigurno imaju imperativ da se u Novom Sadu predstave kao dobra ekipa. Po mom mišljenju, ne očekuja nas laka utakmica, jer Rad je školovana ekipa. Sastavljeni su od dobrih igrača, među kojima ima i iskusnih, poput Drinčića ili Ćuluma. Međutim, ne bih se previše bavio njima. Posle visoke pobede u Subotici kod nas vlada dobra atmosfera i momci su dosta dobro radili ove nedelje. Konačno smo se kompletirali i ispunila mi se ona moja želja da kapiten Dejan Meleg što pre bude sa nama, a on se dobrom igrom potvrdio i u Subotici. Bog ga je nagradio da postigne gol već u petom minutu, što znači da je sa jedne strane sve čisto i uredno. Očekujem dobru utakmicu i normalno, nadam se pobedi ekipe Vojvodine.’’

Prisutnima se potom obratio i prvotimac novosadskog tima, mladi Dejan Meleg, koji je istakao da u ekipi vlada odlična atmosfera i da se dobro radilo uoči ovog susreta:

’’Mislim da nas očekuje izuzetno teška utakmica, kao što je to bilo i u prvom delu prvenstva. Rad je vrlo dobra, iskusna ekipa, koja se dobro brani, a to se videlo i na utakmici protiv Partizana koji ih nije lako dobio. Imaju nekoliko starijih igrača, pa iako ćemo igrati na domaćem terenu, na kojem imamo jako dobar skor, neće nam biti lako. Međutim, sa pobedom protiv Spartaka, dobro smo ušli u drugi deo sezone i mislim da smo na dobrom putu. Dobro treniramo iz dana u dan i dobro smo se pripremili za predstojeću utakmicu u kojoj nas samo pobeda zanima. Mislim da je najvažnije to da dobro i koncentrisano uđemo u meč i da svako svoj deo posla odradi maksimalno.’’

Njegov kolega, prvotimac Filip Malbašić, istakao je da očekuje da njegov tim prvi prolećni susret pred svojim navijačima reši u svoju korist:

’’Mislim da nas očekuje teška utakmica. Rad je kvalitetna ekipa u kojoj ima dosta dobrih i mladih igrača čija afirmacija kroz prvenstvo je postala praksa tog kluba. S druge strane, u svom sastavu imaju i kvalitetne iskusne igrače, a mišljenja sam da ih predvodi Drinčić od koga nam preti najveća opasnost. Ipak, ići ćemo na pobedu i sigurno da se nadam da ćemo uspeti u tome, te na taj način početi novu polusezonu pobedom i pred domaćom publikom.’’

Goste čeka serija izuzetno teških i značajnih utakmica, ali optimizam grade na dosta dobroj igri protiv Partizana, bez obzira na činjenicu što su pretrpeli poraz. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ’’građevinara’’ Nebojša Petrović koji je istakao da očekuje da njegov tim pruži kvalitetnu igru i odigra na rezultat:

’’Nas očekuje jedna jako teška utakmica, ušli smo u raspored koji nismo birali. Međutim, mi imamo jedan pozitivan impuls posle prethodne utakmice koju smo odigrali ovde na Banjici protiv Partizana, koju smo odigrali fantastično borbeno i sadržajno. Pokušali smo ove nedelje da odmorimo ekipu i usmerimo je ka narednom protivniku. Mislim da smo u tom delu napravili sve ono što nam je bitno za ovu utakmicu. Vojvodina je dobra ekipa, promenili su trenera, a možda malo i način igre. Mi već imamo dovoljno informacija o njima i pokušaćemo da odigramo kvalitetno protiv njih. Kao i uvek pokušaćemo da odigramo na rezultat, da odigramo borbeno i sa puno motiva, da napravimo situaciju u kojoj ćemo mi biti dominantni u okviru tih devedeset minuta. Ja se nadam dobrom rezultatu.’’

Prisutnima se obratio i prvotimac ’’građevinara’’ Aleksandar Lutovac koji je istakao da njegov tim ima kvalitet i da bi trebalo da to pokaže i rezultatski:

’’Svi znamo da je Vojvodina veliki klub i da su dobra ekipa. Prethodnu utakmicu su dobili 4:1, što pokazuje da imaju dobar tim, ali mislim da imamo kvalitet, da smo skup fantastičnih pojedinaca i da već u nedelju možemo da pokažemo naše pravo lice. Treba da pokažemo rezultatski da možemo da pariramo svakoj ekipi u ligi. Imamo stvarno težak raspored, ali to nije nikakav alibi. Moramo iz svake utakmice da izađemo jači i iz svake utakmice da osvajamo sve više bodova.’’

Meč 23.kola Super lige Srbije između Vojvodine i Rada igra se sutra, u nedelju 26.februara 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova.

INFORMACIJE O PREUZIMANJU BESPLATNIH ULAZNICA:

U znak zahvalnosti za sjajnu podršku na meču prethodnog kola protiv Spartaka u Subotici, kao i u želji da crveno-beli imaju što brojniju i veću podršku protiv ’’građevinara’’, Upravni odbor FK Vojvodina odlučio je da se ulaznice za predstojeći meč mogu besplatno preuzeti na blagajnama. Preuzimanje ulaznica vrši se po sledećem rasporedu:

- subota, 25. februar: od 10:00 do 14:00 časova, u prostorijama kompanije ’’Gigs Tix’’ u ’’Pariskom magazinu’’ (Kralja Aleksandra 12), mogu se preuzeti ulaznice za Zapad i Istok;

- nedelja, 26. februar: od 14:00 do 17:00 časova na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) mogu se preuzeti ulaznice za Zapad; od 14:00 do 17:00 časova na blagajni na istočnoj tribini (pored restorana ’’Ognjište’’) mogu se preuzeti ulaznice za Istok; od 16:00 do 17:00 časova u prostorijama navijačke grupe ’’Firma’’ na severnoj tribini mogu se preuzeti ulaznice za Sever.

Jedno lice može da preuzme najviše tri ulaznice, a za ulazak na stadion ulaznice će morati da imaju i deca svih uzrasta.

Kapije stadiona ''Karađorđe'' na dan meča biće otvorene od 15:30 časova, a FK Vojvodina poziva sve svoje pristalice da na vreme preuzmu ulaznice i dođu na stadion da podrže ekipu u borbi za vrh tabele.

FOTO: fkrad.rs