Najbolji igrač 23.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Filip Malbašić, najbolji pojedinac u redovima Vojvodine u važnoj pobedi nad ekipom beogradskog Rada.

Drugo prolećno kolo donelo je mnogo zanimljivih susreta i uzbuđenja, a povećalo je i neizvesnost u borbi superligaških ekipa za što bolji plasman na kraju preliminarne faze. Favoriti su ponovo uspešno savladali svoje protivnike, a duel u Novom Sadu između Vojvodine i Rada sigurno je bio jedan od najzanimljivijih. Novosađani su ostvarili veoma važnu pobedu rezultatom 3:2 (2:0) i tako ostali u trci za titulu. Najzaslužniji za to sigurno je Filip Malbašić koji je učestvovao u postizanju sva tri gola i bio nerešiva enigma za odbranu ’’građevinara’’.  On je tokom čitavog susreta bio neuhvatljiv na obe strane terena, sjajno asistirao svojim saigračima i preciznim udarcima na prave muke stavljao golmana gostiju. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Ekipa Vojvodine je do prednosti stigla već u 4.minutu utakmice nakon sjajnog prodora Malbašića po levoj strani, njegovog preciznog centaršuta i još preciznijeg udarca glavom Melega sa oko sedam metara udaljenosti od gola gostiju. Nakon još nekoliko odličnih napada Novosađani su stigli i do drugog pogotka. Mlabašić je ’’povukao’’ napad na sredini terena, brzim prodorom pored nekolicine protivničkih igrača stigao nadomak šesnaesterca, a onda sjajno asistirao Babiću koji šalje loptu pored nemoćnog golmana gostujućeg tima. U drugom poluvremenu ekipa Rada je pružila bolju i efikasniju igru, a prednost domaćeg tima uspeli su da smanje u 55.minutu susreta. Rodić je prošao pored Planića na levoj strani i šutirao, golman Rockov je uspeo da odbije loptu, ali je ona došla do Lutovca koji je uspeo da je pošalje u mrežu domaćeg tima. Ipak, Novosađani su vrlo brzo ponovo stigli do dva gola prednosti. Igrao se 58.minut kada je nakon akcije Trujića i Babića po desnoj strani lopta stigla do sjajnog Malbašića, a on je iz dosta teške situacije šalje pod prečku gola ’’građevinara’’. Do kraja susreta ekipa Rada je uspela da dođe do još jednog pogotka, ali ne i do izjednačenja. U 76.minutu susreta brzu akciju beogradskog tima po desnoj strani odlično je iskoristio Milošev i loptu poslao pored istrčalog golmana Rockova.


FOTO: fkvojvodina.rs

Filip Malbašić (24) je rođen u Beogradu, igra na poziciji krilnog napadača, a karijeru je započeo u mlađim kategorijama beogradskih klubova OFK Beograd i Radnički. Tokom profesionalne karijere nastupao je za Rad, nemački Hofenhajm, Partizan i poljsku Lehiju. U ekipu Vojvodine je stigao u januaru 2016.godine i postao jedan od najstandardnijih i najboljih igrača. Tokom aktuelne sezone za novosadski tim je zabeležio 22 nastupa u Super ligi Srbije, uz 10 postignutih golova i 6 asistencija, dok je u evropskim kvalifikacijama zabeležio 8 nastupa i postigao 2 pogotka. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21) za koje je zabeležio 20 nastupa i postigao 5 pogodaka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: