Današnjom prozivkom započete su zimske pripreme ekipe Novog Pazara za nastavak superligaške sezone 2020/21.

Fudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za nastavak takmičenja u Linglong Tire Super ligi Srbije, a prvu prozivku u 2021. godini izvršili su trener Radoslav Batak i članovi stručnog štaba Davor Berber, Zoran Repac, Elvir Muratović i Damir Beširović. Prisutne igrače i članove stručnog štaba su tom prilikom pozdravili i generalni sekretar Fikret Međedović, sportski direktor Emir Bihorac i potpredsednik kluba Jaho Međedović.

Prozivci su prisustvovali ’’starosedeoci’’ Marko Drobnjak, Miloš Rnić, Nikola Vlajković, Jasmin Trtovac, Marko Marinković, Lazar Pajović, Nikola Kovačević, Luka Šarac, Nikola Vukajlović, Abdulaj Sise, Mirza Delimeđac, Semir Hadžibulić, Branislav Tomić, Nemanja Perić, Nemanja Dragutinović, Bojica Nikčević, Almir Aganspahić, Almir Brunčević i Luka Mićić. Sa saigračima su ponovo bili Vahid Zimonjić i Emir Hazirović, povratnik iz Tutina Ervin Kurti, kao i mladi fudbaleri jesenas pozajmljeni srpskoligašu Jošanici, Mirza Šaćirović, Dženan Bronja i Abdulaziz Ragipović. Prvom timu priključeni su omladinac Hamza Kardović i kadet Semir Alić. Novopazarce su pojačali Danilo Kiković iz Žarkova i povratnik iz Radnika Sead Islamović, a izvesno je da će im se pridruziti i dosadašnji fudbaleri Napretka i niškog Radničkog, Miloš Mijić i Dušan Stoiljković.

Ekipu su napustili Ševkija Resić, Numan Kurdić i Luka Marković, kojima su istekle pozajmice, dok je ugovor istekao Admiru Kecapu. Raskinuta je saradnja sa Nikolom Nedeljkovićem i Stefanom Milosavljevićem, a nešto ranije i sa Milošem Gordićem i Danilom Đulčićem, dok će sredinu najverovatnije promeniti i Dušan Živić.

Šef stručnog štaba Radoslav Batak govorio je o planovima vezanim za pripremni period:

’’Slede testiranja i rad u Novom Pazaru do 14. januara. Potom idemo u Ulcinj, gde smo već dogovorili četiri test meča. Verujem da ćemo tokom dve sedmice u Crnoj Gori imati dobre uslove, koji će nam omogućiti da odradimo barem devedeset odsto planiranog. Za sada je više odlazaka nego dolazaka. Uključili smo i neke mlađe igrače. Ako dovedemo većinu planiranih pojačanja napravićemo jako dobar posao.’’

Ekipa Novog Pazara je jesenji deo sezone završila na 14. mestu superligaške tabele, sa 21 osvojenim bodom na svom kontu.

FOTO: FK Novi Pazar