Nakon okupljanja i uvodnih testiranja fudbaleri Proletera su od juče u punom trenažnom procesu, a pripreme će sprovesti u Novom Sadu i Antaliji.

Fudbaleri i stručni štab novosadskog Proletera okupili su se uoči Božića kako bi odradili sva neophodna testiranja i dva uvodna treninga, a već ovog vikenda nastavili su sa radom na pripremi za nastavak šampionata. Stručni štab se uverio da su se igrači tokom pauze držali zadatog programa i da su u dobrom stanju stigli na početak priprema. Cilj Slanobaraca je da i tokom prolećne polusezone nastave sa dobrim partijama i umešaju se u borbu za mesta koja vode u evropske kvalifikacije.

Ekipa će prvi deo priprema odraditi u Novom Sadu, nakon čega sledi dvonedeljni rad u turskoj Antaliji. Polazak je planiran za 15. januar, a u planu je odigravanje šest kontrolnih utakmica. Još uvek nisu poznata imena rivala, ali se zna da će dva meča poslužiti kao proba za mlađe igrače koji će tako dobiti priliku da se nametnu stručnom štabu.

Sportski direktor novosadskog kluba Amir Bislimi istakao je da je prezadovoljan radom sa mladim igračima, kao i dosadašnjom saradnjom sa fudbalskim klubom Brodarac, pa će i ove zime nekoliko izuzetno talentovanih igrača dobiti priliku da se dokažu na superligaškoj sceni. Na prvom ovogodišnjem okupljanju plejadi mladih igrača, koji su dali veliki doprinos prethodnim rezultatima,  pridružili su se golman Dragičević, Tomović i Marjanović, od kojih se očekuje da budu prava pojačanja:

’’Prezadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Brodarcem koja je dala rezultate, zadovoljila sve zainteresovane strane. Od plejade mladih pravi primeri su Lambulić i Karaklajić. I za većinu ostalih imamo interesovanja, ali ih nećemo prodavati po svaku cenu. Prava pojačanja vidimo u Tomoviću i Marjanoviću, koji su odličnim igrama u Brodarcu pravili razliku u odnosu na konkurente i  sigurno će i nama doneti određene kvalitete.’’

Ekipa Proletera je jesenju polusezonu završila na 6. mestu superligaške tabele, sa 32 osvojena boda na svom kontu.

FOTO: FK Proleter