Novi šef stručnog štaba kruševačkog Napretka, Milan Đuričić, predstavljen je zvanično u ponedeljak u prostorijama kluba.

Kruševački Napredak se od petka priprema za nastavak superligaške sezone, a prozivku je izvršio Milan Đuričić koji je tada i preuzeo dužnost šefa stručnog štaba. Uprava kluba je u ponedeljak organizovala njegovu zvaničnu promociju.

Novi šef stručnog štaba je u svojoj izjavi za medije istakao da je učinio sve da preuzme ekipu, bez obzira na težak trenutak:

’’Napredak je izabrao mene, a ja sam učinio sve da se dogovorimo i da preuzmem ekipu, bez obzira na vrlo težak trenutak. Opštepoznato je da ispada šest klubova, to automatski znači da je 12 kandidata u opticaju. Izazova se nikad nisam plašio i mislim da ćemo ostvariti zacrtani plan i sačuvati superligaški status, u suprotnom ne bih ni dolazio. Napredak je klub sa tradicijom, ima svoj personaliti i to je dodatna odgovornost, jer navijači ovakvih klubova su vrlo probirljivi i pored rezultata traže i igru. Lično, trenere delim u dve kategorije, trenere koji ne vole loptu i one koji bez lopte ne mogu da žive. Ja spadam u ovu drugu. Izuzetno je teško pripremiti ekipu za 25 dana. U Srbiji je pripremni period prvi put ovako kratak, uobičajeno je trajao šest nedelja. Zato treba pažljivo odraditi ove pripreme, jer samo jedna greška u trenažnom procesu može biti kobna, pa je na nama iz stručnog štaba velika odgovornost. Potrebni su nam levi bek, ofanzivni vezni, jedan krilni i još dva vezna igrača. Spisak smo do sada skratili, a treninzima priključili kadeta Luku Labana i omladinca Nemanju Đekovića, koji će ići sa nama u Tursku i imati ravnopravan tretman i šansu da se nametnu. Nisam od trenera koji se plaše da daju šansu mladima, ali pojačanja su nam neophodna, jer ne može mladi igrač da se razvije, ako kvalitet iskusnih nije adekvatan.’’

Sportski direktor ’’čarapana’’ Bojan Miladinović istakao je da su u ovom trenutku izvesni samo odlasci iz tima:

’’Ugovor je istekao Milošu Mijiću, a zahvalili smo se na saradnji i Mladenu Zeljkoviću, Mateji Zuviću i Srđanu Matiću. Dino Šarac trenutno nije tu, pozitivan je na koronu, ali i sa njim planiramo da raskinemo ugovor. Nikola Leković je najavio da ima mogućnost inostranog angažmana, tako da će nas i on napustiti.’’

Iz starog saziva u stručnom štabu je i dalje trener golmana Miodrag Miletić, a sa Đuričićem su stigli prvi asistent Srđan Stojčevski, kondicioni trener Vladimir Popović i analitičar Jovan Dabić.

Ekipa Napretka se 15. januara seli u tursku Antaliju gde je planirano odigravanje pet kontrolnih mečeva. Protivnici će im biti poljski prvoligaš Stal Mjelec (17. januar), ruski prvoligaši Alanija iz Vladikavkaza (21. januar) i Tom iz Tomska (23. januar), gruzijski Dinamo iz Tbilisija (26. januar) i ruski premijerligaš Ahmat Grozni (28. januar).

FOTO: FK Napredak