Derbi meč 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Bačke Topole, ekipu TSC-a. Biće to ne samo okršaj dva vojvođanska kluba, već i klubova koji su nas ove sezone predstavljali u Evropi i koji imaju ambiciju da to ponove.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili trinaest  pobeda, uz tri remija i tri poraza, pa sa 42 boda na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili osam pobeda, uz tri remija i osam poraza, pa sa 27 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. Meč koji su na startu prvog dela sezone odigrali u Senti završen je podelom bodova, a rezultat je bio 2:2.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović ističe da njegov tim ima negativan bilans sa ekipom iz Bačke Topole, što je dodatni motiv za igrače i stručni štab:

’’Očekuje nas jako težak meč, mi smo do sada igrali tri puta protiv njih, dva remija po 2:2 i jednom smo izgubili. Taj meč smo zasluženo izgubili, ali mislim da smo u poslednjoj utakmici trebali da pobedimo, poništen nam je gol i sviran penal za njih. Sa velikim motivom idemo da pokušamo da pobedimo ekipu koju do sada nismo uspeli. Dolaskom Mladena Krstajića desiće se nešto novo u TSC-u. To je naš bivši selektor, izvrstan trener. Njegov prvi saradnik je čovek koji je dugo radio u našoj omladinskoj školi, do skoro je gledao naše treninge i dobro poznaje naš tim. Na pripremama nismo imali Vukadinovića i Čovića, koji su postigli 12-13 golova. Ali neće faliti motiv, siguran sam da će igrači dati maksimum da probaju da pobede TSC.’’

Šef stručnog štaba gostiju Mladen Krstajić pred svoj debi na superligaškoj sceni ističe da očekuje disciplinovanu i angažovanu igru svog tima, kao i interesantnu utakmicu:

’’Dolazi nam vojvođanski derbi, uvek interesantna utakmica u kojoj TSC do sada nije poražen. To je za nas dobro, ali sa druge strane, potreban je oprez. Sigurno je da će Vojvodina, koja ima odličan tim i trenera, pokušati sve da ostvari trijumf. Zaista se radi o jednom kvalitetnom timu. Imamo odličnu atmosferu, što je dobra preporuka za utakmicu da protekne kako mi očekujemo, da ekipa bude maksimalno angažovana, disciplinovana svih devedeset minuta, da igra na rezultat. Nadam se i verujem da možemo da ostvarimo povoljan rezultat.’’

Derbi susret 20. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i TSC-a igra se u petak 05. februara 2021. godine, sa početkom u 16:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: TSC