Prvi meč 24.kola Super lige Srbije igra se danas u Čačku gde domaći Borac dočekuje goste iz Novog Sada, ekipu Vojvodine. Dueli ovih timova uvek su kvalitetni i uzbudljivi, pa nema sumnje da će tako biti i ovog puta.

Ekipa Borca je na startu prolećnog dela šampionata na svom terenu zabeležila pobedu u duelu sa ekipom OFK Bačka (1:0), da bi potom pretrpeli poraz u Humskoj u duelu sa ekipom Partizana (1:2). Čačani trenutno zauzimaju 14.mesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova. Novosađani su prolećnu polusezonu otvorili sa dve pobede u duelima sa ekipama Spartaka u Subotici (4:1) i Rada na svom terenu (3:2). Trenutno se nalaze na 3.mestu na tabeli sa 51 osvojenim bodom.

Dva tima su već odigrala jedan susret tokom aktuelne sezone, a meč na stadionu ''Karađorđe'' završen je pobedom Novosađana rezultatom 2:1(1:0). Strelci za domaći tim bili su Dušan Jovančić i Vladimir Kovačević, dok je jedini pogodak za čačanski tim postigao Lazar Jovanović. Ako posmatramo rezultate prethodna 33 međusobna susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1996-2016) Novosađani su bili uspešniji sa 16 pobeda, uz 10 poraza i 7 remija. Poslednji duel odigran u Čačaku u sezoni 2015/16 završen je pobedom ekipe Borca rezultatom 4:2(2:1).

Domaćini u ovaj meč ulaze sa puno optimizma zbog dobre forme koju je ekipa pokazala u prethodnih nekoliko kola, ali i sa oprezom zbog efikasne i dobre igre protivničkog tima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba čačanskog tima Mladen Dodić koji je istakao da će primaran zadatak biti odbrana gola:

’’U ovom kolu se igra večiti derbi, ali za nas najveći derbi je duel sa Vojvodinom. U goste nam dolazi ekipa koja je na startu prolećne polusezone pokazala najveći nivo forme. U dve utakmice su postigli čak sedam golova, što pokazuje da gaje ofanzivnu igru. Stoga moramo zatvoriti sve prilaze našem golu, a onda naravno razmišljati i o tome kako matirati njihovog golmana. Primili su tri gola, što pokazuje da mogu biti ranjivi. Sve u svemu očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu u kojoj će sigurno imati šta da se vidi. Mi takođe imamo dobru formu i koristim priliku da pozovem naše navijače koji bi morali da prepoznaju ovaj veoma bitan trenutak u kome se klub nalazi.’’

Stručni štab ’’zebri’’ nema većih problema kada je sastav tima u pitanju, a na raspolaganju će im biti i Stefan Drašković koji je u prethodnom susretu doživeo neugodnu povredu.

Prisutnima se potom obratio i prvotimac ’’zebri’’ Marko Zoćević koji je istakao da je potrebno pružiti maksimum u duelu sa novosadskim timom:

’’Dobro poznajem igrače Vojvodine i znam da je reč o odličnom timu. To su uostalom pokazali u dosadašnjem toku sezone. Igraju napadački, efikasno i borbeno, tako da svi moramo dati sve od sebe da bi ostvarili pozitivan rezultat. Znamo dobro da nam je neophodan svaki bod, pa ćemo tako i ući u meč sa rivalom sa kojim Borac ima pozitivnu statistiku. Očekujem i veliku podršku sa tribina, a ja u ime igrača obećavam da ćemo se odužiti svojim navijačima.’’

U taboru gostiju imaju puno razloga za zadovoljstvo i visok nivo samopouzdanja, ne samo zbog dobrih rezultata, već i zbog dobre i efikasne igre. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i pomoćni trener u stručnom štabu novosadskog tima  Vladimir Buač koji je istakao da očekuje nastavak pobedničkog niza:

’’Kao što smo videli i na prethodne dve utakmice, mi ni u jednom meču ne možemo lako da pobedimo, već za to moramo dobro da se pomučimo, a isto to nas očekuje i u Čačku. Borac je izuzetno dobro organizovana ekipa, a njihov trener Mladen Dodić je izuzetan stručnjak. Njihov najveći kvalitet je to što su čvrsti i agresivni, a možda njihova najveća prednost u odnosu na nas jeste skok igra, s obzirom na to da imaju vrlo visoke igrače, pa će nam najveća opasnost pretiti iz prekida. Nalaze se u “crvenoj” zoni, tj. bore se za opstanak, i svaki bod im je veoma bitan, ali nadam se da protiv nas neće ostvariti željeni cilj. Mislim da smo mi tim koji će odlučiti ishod utakmice i da ćemo biti ekipa koja kontroliše meč. U Čačak idemo posle dve izuzetno bitne pobede za nas i verujem da ćemo ostvariti trijumf i protiv Borca. Igrači su vrlo motivisani i imamo jako dobru atmosferu, pa verujem da ćemo nastaviti naš niz pobeda.

On je iskoristio priliku da se zahvali svim navijačima na velikoj podršci koju pružaju ekipi:

’’Koristim ovu priliku da se zahvalim navijačima Vojvodine na tome što su nas na prošloj utakmici podržali u velikom broju, pa smo čak bili najgledaniji tim u tom kolu, a naravno, značajnu podršku imali smo i u Subotici. Pozivam ih da u što većem broju dođu i u Čačak, jer verujem da ćemo imati jednu dobru predstavu, igrati lep i atraktivan fudbal i na kraju zabeležiti pobedu.’’

Pomoćni trener novosadskog tima je govorio i o trenutnoj kadrovskoj situaciji istakavši da šef stručnog štaba Dragan Ivanović još uvek ne može da računa na sve igrače:

’’Osim Dušana Jovančića i Saše Ćurka, koji je već duže vreme povređen, svi ostali igrači konkurišu za tim. Što se tiče formacije, ne bih otkrivao karte. Još uvek imamo nekih nedoumica, tako da će se sve znati neposredno pred utakmicu.’’

Meč 24.kola Super lige Srbije između Borca i Vojvodine igra se danas, u petak 03.marta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.