Kruševački Napredak u okviru 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Ivanjice, ekipu Javor Matisa.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da protivnik poseduje kvalitet, da ekipa dugo igra u gotovo istom sastavu, kao i da u Kruševac dolaze rasterećeni:

’’Da je lako, nije, posebno zbog pritiska što šest ekipa ispada. Čak i oni koji imaju 30 bodova strepe da ne uđu u lošu seriju i problem. Crta se podvlači na kraju. Posle prvog dela prvenstva smo ostali u zoni ispadanja, sa 18 bodova, u nastavku nam treba više. Nećemo moći non-stop da pobeđujemo. Negde ćemo izgubiti bodove, nekada ih dobiti kad se i ne nadamo, ali moramo da gradimo opstanak na optimizmu, a biće nam potrebno i malo sreće. Javor ima jedan specifičan kvalitet, 80 odsto ekipe igra već treću godinu zajedno, što je u Srbiji retkost. Mi smo promenili način igre, ne igramo više u niskoj zoni. Pokušaćemo na drugi način da opstanemo u Ligi. Ivanjičani su generalno ekipa koja neguje timski duh. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, poput Lukovića, Maričića, Jevremovića, znači oba bočna igrača i centralni napadač. Igraju tvrdu odbranu, imaju novog tamnoputog igrača, koji je odigrao prvu utakmicu protiv Mladosti i još uvek ga ne poznajemo dobro, ali prvi utisak je da poseduje značajan kvalitet. Sigurno je da Ivanjičani u Kruševac dolaze rasterećeni, jer ključno je da pobeđuju kod kuće, a na strani šta urade. U tome je neka njihova prednost. Sa druge strane, mi jako želimo tu pobedu i mislim da ćemo je i ostvariti. Verujem u tim, u svoj rad i klub u koji sam došao.’’

Meč 21. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Javor Matisa igra se u petak 12. februara 2021. godine, sa početkom u 14:30 časova.

FOTO: FK Napredak