Derbi meč 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Pazaru gde istoimena ekipa dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Tradicija je na strani domaćina, koji je češće slavio od renomiranog rivala u dosadašnjim međusobnim duelima, pa treba očekivati zanimljiv meč.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili pet pobeda, uz šest remija i deset poraza, pa sa 21 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 14. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Partizana, a rezultat je bio 4:1. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devet pobeda, uz četiri remija i osam poraza, pa sa 31 bodom na svom kontu trenutno zauzimaju 8. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:1.  Prvi meč ovih rivala odigran u Nišu završen je trijumfom ekipe Radničkog, a rezultat je bio 2:1.

Prvotimac domaćeg tima Jasmin Trtovac ističe da porazi u prva dva kola nisu mogli da poremete njegovu ekipu, jer su bili svesni težine zadatka i kvaliteta ’’večitih’’:

’’Neće biti lako da dođemo do pobede na domaćem terenu, ali smo maksimalno koncentrisani i svesni da nam je trijumf preko potreban. Daćemo sve od sebe da dođemo do tri boda, kako bismo ’’stali na noge’’ posle dva neuspeha u duelima s našim najtrofejnijim klubovima. Znali smo protiv koga igramo na startu prolećne polusezone. Pokušali smo da uradimo nešto, ali, iskreno, nismo imali šansi da ugrozimo Crvenu zvezdu i Partizan. Ti porazi nas nisu mnogo poremetili.’’

Šef stručnog štaba gostiju Vladimir Gaćinović ističe da očekuje izuzetno teško gostovanje, uz podsećanje da je trener rivala vodio nedavno niški tim i da poznaje sve igrače:

’’Pred nama je teška utakmica, a čeka nas okršaj sa jednom pravom ratničkom ekipom. Mislim da smo u dva prethodna kola zaslužili više od jednog osvojenog boda, ali verujemo da će nam se to u nastavku prvenstva vratiti. Dobro smo se pripremili, gledamo sebe i verujemo u pobedu. Kolega Batak je vodio ovu ekipu i dobro poznaje sve naše igrače. I njima su bodovi neophodni, baš kao i nama. Tamo je uvek ’’vruć’’ teren za igru, ali mi idemo na pobedu.’’

Derbi susret 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Novog Pazara i Radničkog igra se u sredu 17. februara 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Radnički Niš