Kruševački Napredak u okviru 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika.

Šef stručnog štaba ’’čarapana’’ Milan Đuričić ističe da će težak teren usloviti promenu sastava tima i taktike, kao i da ne sumnja da će njegov tim na kraju obezbediti opstanak:

’’Obavili smo razgovor sa igračima i vidim da veruju u ovo što radimo i to me raduje, jer u fudbalu je najteže ubediti igrača u trenerovu ideju. Ostaje naravno žal za propuštenim, ali siguran sam da će nam se vratiti negde gde se ne očekuje, možda na Voždovcu ili protiv Čukaričkog. Zbog njih, jer rade fenomenalno i nemam nijednu primedbu, voleo bih da ostanemo neporaženi u Surdulici. Bod bi nam mnogo značio, jer već u nedelju nas čeka još važnija utakmica sa Inđijom. Ipak, neće biti tragedija ni ako izgubimo. Radnik je poznat kao negostoljubiv domaćin, retko ko osvoji bodove u Surdulici. Deluju kao defanzivno orjentisana ekipa, a sa druge strane imaju najboljeg strelca lige Makarića. U poslednje vreme na gotovo svakoj utakmici postigne gol, bio je to slučaj i u Lučanima. Dobro ga poznajem, trenirao sam ga i bez ikakve sumnje on im je najveća prednost. Sastavićemo ratnički tim, mentalno jak. Jasno je da nećemo moći da guramo loptu po travi, kao protiv Javor Matisa, već moramo da menjamo taktiku. U svakom slučaju borićemo se, ne sumnjam da će momci dati sve od sebe, a pošten odnos i predan rad uvek se isplate. U fudbalu može da se desi da radite dobro i da vas neće, ili da radite loše, a pobedite ponekad, ali i jedno i drugo je kratkog daha. Verujem u ovo što radimo i ne sumnjam u opstanak, siguran sam da će željeni rezultati uslediti brzo. U suprotnom, zna se ko je odgovoran, a od odgovornosti ne bežim.’’

Meč 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Radnika i Napretka igra se u sredu 17. februara 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Napredak