Najbolji igrač nekompletnog 22. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Branislav Tomić, strelac jednog od tri pogotka u pobedi Novog Pazara nad gostujućom ekipom Radničkog u derbiju kola.

Još jedno zanimljivo, ovoga puta nekompletno kolo je iza nas, a kuriozitet je da nijedan meč nije završen podelom bodova. Derbi kola u Novom Pazaru opravdao je sva očekivanja, a domaći tim je nakon brzo primljenog gola uspeo da u potpunosti preokrene rezultat i stigne do veoma važnih bodova u duelu sa Nišlijama (3:1). Najzaslužniji za takav epilog je prvotimac Novog Pazara Branislav Tomić koji je postigao jedan pogodak i dao ogroman doprinos u postizanju preostala dva. Prvo je nakon njegovog centaršuta  lopta okrznula jednog igrača odbrane Nišlija i stigla do strelca Almira Aganspahića, a potom je nakon faula nad njim igrač Radničkog Nikola Stanković dobio crveni karton, a iz sjajno izvedenog slobodnog udarca Miloš Mijić doneo prednost Novom Pazaru. Pogodak Branislava Tomića, treći u mreži Nišlija, razrešio je sve dileme oko pobednika ovog susreta. Zbog svega navedenog nismo imali nikakvu dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Novi Pazar

Branislav Tomić (26) je rođen u Čačku, igra na poziciji krilnog igrača, a ponikao je u mlađim kategorijama čačanskog Borca. Tokom karijere je nastupao i za Polet iz Ljubića, Metalac, OFK Bačka i Inđiju, odakle je u julu prošle godine i stigao u Novi Pazar. Tokom aktuelne sezone zabeležio je 22 superligaška nastupa, uz 2 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: