Ivanjički Javor Matis u okviru 25. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje ekipu Inđije.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Igor Bondžulić ističe da su igrači pod konstantnim pritiskom kako se prvenstvo bliži kraju, ali da veruje u svoj tim:

’’U drugom delu sezone pritisak je ogroman. Dosta je izjednačenih ekipa, igra se tvrdo i možete videti da je na svakoj utakmici mali broj golova, izuzev utakmica Zvezde i Partizana. Jednostavno, čeka se greška protivnika, nema preterane lepršavosti u igri. Evidentno je da ekipe koje imaju veći broj bodova lakše rešavaju te stresne situacije, verovatno jer su pod manjim pritiskom. Mislim da će do kraja prvenstva presudno biti upravo to i da će najbolje proći oni koji budu koristili greške protivnika. Mi smo to najbolje osetili na svojoj koži na gostovanju u Surdulici. Zbog toga moramo pokazati poštovanje prema protivniku, koji je po kvalitetu izjednačen sa nama, mada zaostaje kada je reč o bodovima. Mislim da im je ovo jedna od poslednjih prilika. Za nas je ovo takođe veoma bitna utakmica, jer bismo eventualnim lošim rezultatom ušli u dodatnu nervozu. Evidentno je da je ekipa u nekim delovima utakmice nervozna, postoji želja da se status reši što pre, a iz te želje dolazi i do grešaka. Moramo biti pametni i koncentrisani, vrebati i iskoristiti i najmanju grešku protivnika i pokušati da je mi sami ne napravimo, kako ne bismo došli u nepovoljnu situaciju. Prisutni su u svakoj utakmici stres i pritisak, ali verujem u svoju ekipu i to što radimo i mislim da ćemo uspeti da zabeležimo dobar rezultat.’’

Meč 25. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Javor Matisa i Inđije igra se u sredu 03. marta 2021. godine, sa početkom u 16:05 časova.

FOTO: FK Javor Matis