Najbolji igrač 25.kola Super lige Srbije u sezoni 2016/17 prema izboru redakcije je Nemanja Kojić, strelac i asistent u pobedi ekipe Radničkog na gostovanju u Surdulici.

Četvrto prolećno kolo donelo je nekoliko izuzetno uzbudljivih i neizvesnih duela, a ponovo su odličan učinak imali gostujući timovi. Trka za plasman u plej-of ulazi u završnu fazu i još uvek je izuzetno neizvesna, a po svemu sudeći ništa manje uzbudljivo neće biti ni u predstojećoj borbi za četrvtu poziciju koja vodi u evropske kvalifikacije, kao i u borbi za opstanak u elitnom rangu. Uz ’’okršaj’’ Vojvodine i Crvene zvezde u Novom Sadu jedan od najzanimljivijih mečeva odigran je u Surdulici gde je ekipa Radničkog u ’’južnjačkom derbiju’’ ostvarila trijumf u duelu sa domaćom ekipom Radnika rezultatom 1:2 (0:1). Najzaslužniji za pobedu Nišlija bio je napadač Nemanja Kojić koji je odličnom igrom, kao i jednim postignutim pogotkom i jednom asistencijom, dao ogroman doprinos osvajanju tri boda i ’’skoku’’ ekipe Radničkog na superligaškoj tabeli. Zbog svega toga nismo imali nikakvu dilemu u izboru za najboljeg igrača ovog prvenstvenog kola.

Nišlije su od starta utakmice preuzele inicijativu, uz veći broj stvorenih šansi, a jedna od njih pretvorena je u vođstvo u 18.minutu susreta. Oduzetu loptu na svojoj polovini Lazar Arsić je poslao ka Nemanji Kojiću koji je sjajno prošao po levoj strani, izdržao duel sa svojim čuvarom, a onda majstorski poslao loptu pored nemoćnog golmana domaćeg tima Ognjena Čančarevića. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, a drugi deo igre doneo je ravnopravniju igru i nova uzbuđenja. Nakon nekoliko šansi na obe strane ponovo su do pogotka prvi stigli igrači Radničkog. Igrao se 70.minut susreta kada je Nemanja Kojić kombinovao sa Anidom Travančićem po desnoj strani, zatim sa ivice šesnaesterca uputio sjajan centaršut ka Saši Stojanoviću, a ovaj je sa ivice peterca loptu šalje u mrežu domaćina. Ipak, ekipa Radnika je nastavila sa pokušajima da savlada golmana Vladimira Bajića i unese neizvesnost u ovaj susret. U tome su uspeli u 79.minutu kada je nakon jednog sjajno izvedenog auta Jovan Jovanović glavom, sa nekih desetak metara, matirao golmana gostiju i postavio konačan rezultat ovog susreta.


FOTO: fkradnickinis.rs

Nemanja Kojić (27) je rođen u Loznici, igra na poziciji centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Rad. Tokom karijere je pored seniorske ekipe ’’građevinara’’ nastupao i za beogradski Partizan i turski Gacijentep, odakle je i stigao na Čair. Za ekipu Radničkog je tokom prolećnog dela šampionata zabeležio četiri nastupa i postigao jedan pogodak. Bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija naše zemlje (U19, U21) za koje je zabeležio 20 nastupa i postigao 4 pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ove utakmice: