Beogradski Partizan u okviru 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom stadionu dočekuje goste iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca.

Šef stručnog štaba crno-belih Aleksandar Stanojević ističe da neće praviti kalkulacije uoči predstojećeg derbija i da će u susretu sa ekipom Metalca izvesti najjači sastav koji ima na raspolaganju:

’’Najteže su utakmice pre i posle derbija, u prvom delu sezone igrali smo sa Metalcem nerešeno, posle duela sa Crvenom zvezdom izgubili smo u Nišu. Šta mi znači pobeda u večitom derbiju ako ne pobedimo prethodnu utakmicu. U proteklom periodu igrali smo izuzetno dobro, ali jednom lošom utakmicom možete da izađete iz forme. Poštujem ekipu iz Gornjeg Milanovca, pre svega zbog trenera Žarka Lazetića i igrača poniklih u Partizanovoj školi. Igraju sa poštovanjem prema bivšem klubu, a opet daju maksimum. Bitno nam je da sad ostvarimo dobar rezultat, nećemo ništa da kalkulišemo za derbi i trenutno mi je samo važno na koji način ćemo da osvojimo tri boda. Rekao sam svom stručnom štabu da neću ni ići na derbi ako ne savladamo Metalac. Imamo četiri dana do derbija i nema potrebe da čuvamo igrače, imaju dovoljno vremena da se oporave. Uvek igram sa najjačim sastavom, međutim, sad imamo problem sa Asanom i Nathom, jutro pre utakmice sa Metalcem još nisu stigli u Beograd. Jedini razlog rotacije je umor, ne čuvanje za sredu.’’

Meč 29. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Partizana i Metalca igra se u subotu 03. aprila 2021. godine, sa početkom u 19:05 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan