Izuzetno zanimljiv meč igra se u nedelju na stadionu ’’Rajko Mitić’’ gde lider šampionata, ekipa Crvene zvezde, u okviru 26.kola dočekuje ekipu Javor Matisa iz Ivanjice. Dueli ovih timova uvek su bili kvalitetni i uzbudljivi, a važnost ovog susreta daje garanciju da će tako biti i ovog puta.

Crveno-beli su prolećnu polusezonu započeli pobedama nad ekipama Novog Pazara u Beogradu (2:0) i OFK Bačka u Bačkoj Palanci (3:0), potom su remizirali sa ekipom Partizana u 153.večitom derbiju (1:1), da bi u prethodnom kolu nakon velikog preokreta slavili u duelu sa Vojvodinom u Novom Sadu (3:2). Ekipa Crvene zvezde se nalazi na 1.mestu superligaške tabele sa 64 osvojena boda, šest više od drugoplasiranog Partizana i deset više od novosadske Vojvodine. Ivanjičani su prolećni deo sezone započeli sa dva poraza u duelima sa ekipama Čukaričkog u Beogradu (1:2) i Spartaka u Subotici (2:3), potom su remizirali sa ekipom Rada u Beogradu (1:1), da bi u prethodnom kolu konačno zabeležili pobedu u duelu sa ekipom Borca na svom terenu (2:0). Ekipa Javora trenutno zauzima 7.mesto na superligaškoj tabeli sa 36 osvojenih bodova.

Dva tima su se već sastala tokom aktuelne sezone, a meč odigran u Ivanjici završen je pobedom Crvene zvezde rezultatom 2:4 (1:2). Strelci za crveno-bele na tom susretu bili su Mičel Donald, Predrag Sikimić, Demjan Le Talek i Mihailo Ristić, dok su pogotke za domaći tim postigli Miloš Karišik i Eliomar Silva. Ako posmatramo rezultate prethodnog 21 međusobnog susreta ova dva tima u domaćim takmičenjima (u periodu 2002-2016) ekipa Crvene zvezde je bila daleko uspešnija sa 15 pobeda, uz jedan remi i pet poraza. Ivanjičani su poslednji put slavili u duelima sa crveno-belima u sezoni 2013/14, a rezultat je u Ivanjici bio 4:2. U Beogradu su uspevali da slave u dva navrata, u sezoni 2009/10 (0:1) i u sezoni 2008/09 (0:2).

Domaćini u ovaj meč ulaze ohrabreni sjajnom igrom u drugom poluvremenu u Novom Sadu, a pred ovaj susret ne beže od uloge favorita. Ipak, oprez postoji, pre svega zbog kvaliteta protivničkog tima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Grof Božović koji je istakao da se nada pobedi svog tima:

’’Favoriti smo u ovom susretu, ali moramo da budemo oprezni, zato što je Javor organizovana i disciplinova ekipa koja u svojim redovima ima nekoliko vrlo iskusnih igrača i vođa na terenu. Tu pre svega mislim na Đogatovića, Milovića i Cvetkovića koji dugo igraju u Javoru, a imaju i nekoliko vrlo interesantnih mladih igrača. Neće biti lako, ali nadam se da ćemo pobediti.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih je potom istakao da ima određenih nedoumica oko tima koji će u nedelju početi meč:

’’Boaći igra već dve utakmice povređen. U pitanju je problem sa zadnjom ložom. Može da se desi da njega odmorimo.’’

U taboru gostiju svi su svesni da je Crvena zvezda apsolutni favorit, ali niko ni ne pomišlja na predaju. Optimizam zasnivaju na odličnoj igri prikazanoj u susretu prethodnog kola kada su savladali Borac i ostvarili prvu prolećnu pobedu. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba ivanjičkog tima Srđan Blagojević koji je istakao da se nada pozitivnom rezultatu:

’’Prva tri boda u prolećnom delu su nam donela određenu mirnoću i sigurno zadovoljstvo što smo uspeli da nadoknadimo neki minus koji smo dobili porazima u prva dva kola. Na ovu utakmicu možemo da idemo sa određenom dozom mirnoće i svakako i samopouzdanja. Ne treba trošiti reči o Zvezdi, našem domaćinu i verovatno i budućem šampionu. Iluzorno je pričati da je Zvezda favorit i koliko nas težak posao očekuje na našem najvećem stadionu. Pokušaćemo i nadam se da ćemo uspeti da ispariramo našem najvećem klubu. Ubeđen sam da ćemo se dobro prikazati beogradskoj publici i siguran sam da, kao što nećemo pretiti Zvezdi, da se tako nećemo ni unapred predavati. Pokušaćemo da iskoristimo neke naše kvalitete, kao i neke njihove nedostatke koje imaju u igri, da napravimo pozitivan rezultat.’’

Meč 26.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Javor Matisa igra se sutra, u nedelju 12.marta 2017.godine, sa početkom u 17:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: crvenazvezdafk.com