Ivanjički Javor Matis u okviru 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom terenu dočekuje goste iz Šapca, ekipu Mačve.

Pomoćnik u stručnom štabu domaćeg tima Milovan Milović ističe da su igrači svesni važnosti ove utakmice i da veruje da neće podleći pritisku:

’’Očekuje nas dosta teška utakmica. Mačva je u prolećnom delu prvenstvu pokazala da igra zaista dobro i da ih je teško pobediti, iako imaju male šanse za opstanak. Oprezno ulazimo u utakmicu, nećemo ih potceniti. Znamo koliko nam je utakmica važna i samo pobedom možemo zadržati šanse da ostanemo u ligi. Sve osim pobede je za nas ravno katastrofi, ne zbog toga što potcenjujemo Mačvu, već zbog nastavka prvenstva, jer znamo koliko nas teške utakmice očekuju. Ovo je utakmica u kojoj nije važna igra, najvažniji je rezultat i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo. Položaj na tabeli možda stvara dodatni pritisak, ali mislim da smo dovoljno iskusni da znamo kako da uđemo u ovu utakmicu. Svi smo svesni značaja meča, i klub i igrači i stručni štab. Ne treba da vodimo računa o tom pritisku, već o sebi, i da odigramo najbolje što možemo. Što se tiče kadrovske situacije, Pavišić, Maričić i Luković su kažnjeni zbog kartona, a Radivojević, Krnić i Dimitrijević su povređeni. U odnosu na Niš vraća se Dukure, koji je odradio suspenziju. Nadam se da će ostali biti spremni i da neće biti nepredviđenih okolnosti pred samu utakmicu.’’

Meč 33. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Javor Matisa i Mačve igra se u subotu 24. aprila 2021. godine, sa početkom u 15:00 časova.

FOTO: FK Javor Matis