Najbolji igrač 34. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije je Milan Makarić, asistent i trostruki strelac u ubedljivoj pobedi Radnika nad ekipom Mačve u Šapcu.

Završeno je još jedno prolećno kolo nakon koga je poznato koji tim je osvajač šampionske titule, jasno je i ko će nas predstavljati u Evropi, ali je borba za opstanak u elitnom rangu i dalje jednako dramatična. Siguran je jedino Surdulički Radnik koji je ubedljivom pobedom nad Mačvom u Šapcu (0:5) ostao na bezbednoj udaljenosti od opasne zone. Najzaslužniji za to je najbolji strelac lige Milan Makarić  koji je pružio najbolju ovosezonsku partiju zabeleživši jednu asistenciju i tri pogotka. Ovaj impresivan učinak nije više nikakvo iznenađenje, jer je ovaj sjajni napadač tokom čitave sezone pokazivao da je lider ekipe i da je jedan od najboljih igrača lige, uz konstantnost koju poznavaoci fudbala posebno cene. Zbog svega toga nismo imali ni najmanju dilemu u izboru najboljeg aktera ove runde takmičenja.


FOTO: FK Radnik

Milan Makarić (25) je rođen u Novom Sadu, može da igra na pozicijama ofanzivnog veznog i centralnog napadača, a ponikao je u mlađim kategorijama fudbalskog kluba Vojvodina. Tokom karijere je nastupao za Vojvodinu, novosadski Proleter, Spartak, OFK Bačka, Zvijezdu 09 (BiH) i Radnički iz Niša, odakle je u avgustu 2019. godine i stigao u Surdulicu. Zabeležio je nekoliko nastupa za mlađe reprezentativne selekcije selekcije naše zemlje (U20), a u januaru je debitovao i za A selekciju u prijateljskom susretu sa reprezentacijom Dominikanske Republika. Ove sezone je zabeležio 34 superligaška nastupa i prvi je strelac lige sa 23 postignuta pogotka.

Pogledajte video izveštaj sa ovog susreta: