Derbi meč 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde domaća Vojvodina dočekuje goste iz Niša, ekipu Radničkog. Nema sumnje da je ovaj susret daleko značajniji za goste koji su blizu zone ispadanja, ali treba očekivati da Novosađani i u ovaj meč uđu sa ambicijom da ostvare trijumf.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset pobeda, uz šest remija i osam poraza, pa su uoči ovog kola sa 66 bodova na svom kontu zauzimali 4. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Crvene zvezde, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvanaest pobeda, uz sedam remija i petnaest pobeda, pa su uoči ovog kola sa 43 boda na svom kontu zauzimali 13. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini savladali ekipu Inđije, a rezultat je bio 2:0. Prvi ovosezonski duel ovih timova odigran u Nišu ekipa Vojvodine je rešila u svoju korist, a rezultat je bio 0:1. Jedini pogodak postigao je Miljan Vukadinović u 14. minutu susreta.

Šef stručnog štaba novosadskog tima Nenad Lalatović je najavio da će šansu na ovom susretu dobiti neki mlađi igrači, kao i da će njegova ekipa ići na pobedu:

’’Za nas je sa jedne strane ovo teška utakmica, jer nam ne donosi ništa, niti nam uzima išta. Sa druge strane, igraćemo rasterećeno, a često kada igrači nemaju pritisak igraju najbolje što umeju, tako da ćemo mi sigurno ići na  pobedu i na ovom meču. Mi smo već među prva četiri tima, odavno smo obezbedili Evropu. Ne mogu da kažem da li je to dobro ili ne, ja nekako više volim da je sve napeto do samog kraja, da nema opuštanja. Igračima sam dao tri slobodna dana tokom praznika, da budu sa svojim porodicama i da se odmore. Juče smo odradili prvi trening, danas ćemo drugi, a već sutra igramo utakmicu koja Radničkom mnogo znači i može mnogo da im donese. Imamo nekoliko povređenih i umornih igrača, odsutan će biti Bralić, dok Bjeković ima koronu. Na ovoj utakmici imamo šansu da damo minutažu Novevskom i Miletiću i još nekim mlađim igračima. Počećemo i sa standardnim igračima Stojkovićem, Maksimovićem, Devetkom, tu će biti i Simić, Zukić, Topić, Mrkaić, ali moramo da damo šansu tim mlađim igračima, da klub može da vidi na koga može da računa u sledećoj sezoni. Želimo da vidimo da li je Miletić za Vojvodinu odmah ili će morati na pozajmicu, mada igra fenomenalno u Omladinskoj ligi Srbije i pred njim je velika karijera. Topić je već pokazao da će biti veliki igrač i siguran sam da će uz Zukića biti najtraženiji član Vojvodine.’’

Šef stručnog štaba niškog tima Aleksandar Stanković ističe da ovaj meč dolazi u dobrom momentu za njegovu ekipu, da je atmosfera dobra, ali da svakako očekuje jako tešku utakmicu:

’’Pre svega želim da se osvrnem na svoju ekipu i da kažem da se nalazimo u dobrom trenutku. Ja i moj stručni štab smo ovde nekih dvadesetak dana i smatram da smo uspeli da za to vreme malo razmrdamo tim. Vezali smo tri meča bez poraza, nismo primili nijedan gol i to su svakako stvari koje su pozitivne. Poslednja utakmica protiv Inđije je bila pobeda, tako da u odličnoj atmosferi dočekujemo duel sa Vojvodinom. Imam maksimalan respekt prema Vojvodini kao klubu i Novom Sadu kao gradu. Posebno bih izdvojio trenera Nenada Lalatovića, koga izuzetno poštujem i cenim sve ono što je uradio u prethodnom periodu. Znamo na koji način funkcionišu i igraju njegove ekipe i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Tu bih apostrofirao Nikolu Drinčića, koji je pravi kapiten i lider, odnosno čovek koji donosi prevagu na terenu. Jako su opasni posle njegovih prekida, a takođe su veoma neugodni u fazi napada gde se ističu Mrkaić, Čović, Vukadinović, Simić i Bojić. Sve su to igrači koji mogu da naprave razliku i sigurno je da nas čeka težak zadatak. Dobro smo se spremili i odmorili i veoma su nam koristila ova četiri dana rada. Mi tamo ne idemo sa belom zastavom. Idemo da se pokažemo u dobrom svetlu, da budemo pravi, da se nadigravamo i svaki rezultat sem poraza za nas će biti dobar. Svi raspoloživi igrači biće u protokolu. Mnogima preti žuti karton, koji će značiti pauzu u narednom meču, ali ja nemam prostora da puno kombinujem i na teren će izaći trenutno naš najjači sastav. Podsećam da je Filip Marković zbog povrede završio sezonu, dok su ostali u kombinaciji da počnu meč u Nonom Sadu.’’

Derbi susret 35. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Vojvodine i Radničkog igra se u sredu 05. maja 2021. godine, sa početkom u 16:00 časova.

FOTO: FK Vojvodina