Derbi meč 36. kola Linglong Tire Super lige Srbije igra se u Beogradu gde domaći čukarički dočekuje gradskog rivala, ekipu Partizana. Mečevi ovih rivala uvek su izuzetno kvalitetni i zanimljivi, pa nema razloga da tako ne bude i ovoga puta kada nema rezultatskog pritiska.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset pobeda, uz osam remija i sedam poraza, pa sa 68 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 3. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Napretka, a rezultat je bio 1:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili dvadeset devet pobeda, uz dva remija i četiri poraza, pa sa 89 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 2. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini zabeležili pobedu u duelu sa ekipom TSC-a, a rezultat je bio 3:1. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Humskoj završen je trijumfom ekipe Partizana, a rezultat je bio 1:0. Jedini pogodak je tada postigao mladi Nikola Štulić u 86. minutu susreta.

Prvotimac domaćeg tima Miladin Stevanović ističe da su mečevi sa Partizanom uvek bitne i zanimljive, kao i da će njegov tim kao i uvek ići na pobedu:

’’Ispostavilo se da utakmica nema rezultatski značaj, ali nikad utakmice protiv Partizana ne mogu da budu nebitne. Oni će se sigurno spremati za finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom i borbu za taj trofej. Uvek su utakmice protiv večitih rivala vrlo kvalitetne, uglavnom ima i dosta golova. Takav slučaj doduše nije bio prošli put, kad je Partizan u Humskoj gol za pobedu postigao u finišu meča. Svakako očekujem zanimljiv meč, u kojem ćemo svi na terenu uživati, kao i publika pokraj malih ekrana. Imamo dosta iskustava u duelima protiv Partizana, bilo je svakakvih rezultata, pobeđivali smo, gubili, igrali nerešeno. I sada je sve moguće, ali nema dileme da će Čukarički ići na pobedu, baš kao i u svakoj utakmici do sada.’’

Šef stručnog štaba gostujućeg tima Aleksandar Stanojević ističe da ’’brđani’’ imaju respektabilan tim sa puno mladih i talentovanih igrača i da to pokazuje i pozicija na tabeli:

’’Igramo protiv trećeplasirane ekipe, želimo da nastavimo niz. Poštujemo Čukarički, visoko su kotirani duže vreme, na trećem ili četvrtom mestu. Sećamo se prethodne utakmice na našem stadionu, kada smo u poslednjem minutu dobili utakmicu. Od tada smo podigli formu, biće dobra utakmica na Banovom brdu. Suma već duže vreme ne trenira, nije u ritmu, ali do finala Kupa Srbije će sigurno biti. Videćemo da li će biti sutra u konkurenciji, posle današnjeg treninga. Marković je bio kraće van stroja, ali biće spreman za Kup.Čukarički ima respektabilan tim, ne znam da li će Pantić igrati, ima dosta dobrih, pogotovo mladih igrača.’’

Derbi susret 36. kola LInglong Tire Super lige Srbije između Čukaričkog i Partizana igra se u nedelju 09. maja 2021. godine, sa početkom u 16:40 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: FK Partizan