Milanovački Metalac u okviru 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije na svom terenu dočekuje ekipu Novog Pazara iz istoimenog grada.

Šef stručnog štaba domaćeg tima Žarko Lazetić ističe da će njegov tim ići na pobedu, bez obzira na činjenicu da je opstanak u elitnom rangu već obezbeđen:

’’Lepo je što smo obezbedili opstanak, čestitam još jednom svima u klubu. Bili smo 12. na polusezoni, trenutno delimo 7. mesto. Sve vreme gledamo ekipe ispred sebe, kako da se takmičimo, da ih dostignemo, prestignemo. Devetnaestog maja je poslednje kolo, tek nakon toga svodimo račune. Novi Pazar je odličan tim, promenili su malo i stil igre dolaskom novog trenera, nastupaju ofanzivnije, počeli da pobeđuju i u gostima, pa je jasno da nas čeka ozbiljna utakmica. Suviše poštujemo klub kao što je Novi Pazar, fudbal kao igru i posao kojim se bavimo, da bismo bilo koga potcenjivali nekim posebno mešanim sastavima. Podsećam da mi cele sezone menjamo tim, ali biram onaj za koji mislim da je najbolji mogući u tom trenutku, igrače koji zasluže to na treningu, koji hoće da se takmiče i idu na pobedu, jer to i jeste smisao ovog posla. Mladi momci u Metalcu igraju svaku utakmicu, cele sezone počinje 4, 5 ili 6 mladih, i protiv Vojvodine u Novom Sadu, Partizana, pa nema razloga da tako ne bude i u subotu. Ali, ne gledamo njihove krštenice, već igra onaj ko zasluži.’’

Meč 37. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Metalca i Novog Pazara igra se u subotu 15. maja 2021. godine, sa početkom u 13:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na trećem programu TV Arena sport.

FOTO: FK Metalac