Novosadska Vojvodina u okviru 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije formalno gostuje na stadionu ’’Karađorđe’’ gde će odmeriti snage sa gradskim rivalom, ekipom Proletera.

Šef stručnog štaba Nenad Lalatović istakao je da želi da se pobedom oprosti od fudbalskog kluba Vojvodina, kao i da time ekipa sezonu završi na trećoj poziciji na tabeli:

’’Voleo bih da se rastanemo pobedom, ali to u ovom trenutku nije toliko bitno. Mnogo mi je važnije da se zahvalim svojim igračima na prelepe dve godine u Vojvodini. Ostvarili smo sjajne rezultate, ispisali istoriju, doneli trofej Kupa i to na takav način, pobedom nad Partizanom, gde smo bili bez naših navijača, a protiv sebe imali 15.000 protivničkih. Borili smo se do poslednje kapi znoja, i moji igrači i ja, kako bismo usrećili naše navijače, naš grad i našu upravu. Tu proslavu trofeja nikada neću zaboraviti. Ovaj drugi mandat je bio uspešan kao i prvi. Voleo bih da ostanemo treći, da pobedimo i osiguramo tu poziciju, jer imamo bolji međusobni skor sa Čukaričkim. Kada sam ja dolazio Vojvodina je umela da gubi kod kuće, da primi četiri-pet golova i to je bilo normalno. Sada je smak sveta kada remizira i to tako treba da bude, jer je Vojvodina veliki klub. Oprostio sam se već sa nekim igračima i onima kojima ističu ugovori sam već dao slobodno. Tu pre svih mislim na Drinčića, koji je mnogo dao klubu, potom su tu Bralić i Saničanin, koji su po mom mišljenju zaslužili da se popriča sa njima o novom ugovoru. S druge strane, znam šta je cilj Vojvodine, da guraju mlade igrače, o tome sam pričao i sa, nažalost, pokojnim Milanom Kosanovićem, i ja sam apsolutno za to. Ali, s druge strane, ne može u jednom timu biti 11 mladih igrača, može najviše četiri-pet, jer ne mogu oni fizički da budu spremni za seniorski nivo odmah iz omladinskog pogona.’’

Meč 38. kola Linglong Tire Super lige Srbije između Proletera i Vojvodine igra se u sredu 19. maja 2021. godine, sa početkom u 18:30 časova.

FOTO: FK Vojvodina