Na stadionu ’’Rajko Mitić’’ u Beogradu je održana ceremonija dodele pehara i medalja pobedniku Linglong Tire Super lige Srbije, ekipi Crvene zvezde.

Odmah po završetku meča poslednjeg 38. kola između Crvene zvezde i Metalca održana je ceremonija dodele pehara i medalja pobedniku Linglong Tire Super lige Srbije za sezonu 2020/21, ekipi Crvene zvezde. Ceremoniji su prisustvovali v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić i generalni sekretar Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Darko Ramovš.

Medalje su članovima stručnog štaba i igračima uručile klupske legende, Vladimir Petrović Pižon i Jovan Aćimović, nakon čega je usledila dodela pehara za fer-plej, pehara Zajednice koji ostaje u trajnom vlasništvu i prelaznog pehara Fudbalskog saveza Srbije.

Crveno-beli su dominantno stigli do svoje 32. šampionske titule u dugoj i trofejnoj istoriji, četvrte u nizu. Osvojili su čak 108 bodova, čime su oborili svetski rekord. Takođe, sa 114 golova oborili su i nacionalni rekord u broju postignutih pogodaka u jednoj sezoni.

Stručni štab je predvodio Dejan Stanković kome je ovo druga šampionska titula sa crveno-belima u ulozi trenera, za šta je juče i nagrađen novim ugovorom do 2024. godine. Imaće Crvena zvezda priliku da stigne i do ’’duple krune’’, nakon višegodišnje pauze, ukoliko u finalnom susretu savlada ekipu Partizana.

FOTO: FK Crvena zvezda