Fudbaleri Vojvodine su današnjim okupljanjem i prvim treningom sa novim stručnim štabom zvanično započeli pripreme za sezonu 2021/22.

Današnjim okupljanjem u FC ’’Vujadin Boškov’’ započele su pripreme ekipe Vojvodine za predstojeću sezonu, a na prozivci je bilo prisutno 40 igrača. Njima su se obratili predsednik Dragoljub Samardžić, član UO Ljubomir Apro, sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević.

Predsednik kluba Dragoljub Samardžić je najpre poželeo igračima dobro zdravlje i uspešnu sezonu, a potom je predstavio novog šefa stručnog štaba Slavoljuba Đorđevića i novog sportskog direktora Ljubišu Dunđerskog:

’’Naša nova politika je mladost i očuvanje standarda, rezultata i ugleda kluba. Srećni smo što imam mladost ispred nas, a na vama je da to naše veliko poverenje opravdate i da se zajedno radujemo novim uspesima. Novog šefa struke i novog sportskog direktora jednoglasno je izabrao Upravni odbor, imaju našu maksimalnu podršku, a molimo i vas da zajedno sa njima radite i da rezultate i formu uskladite sa željama i ambicija kluba.’’

Član UO Ljubomir Apro složio se sa rečima predsednika o novoj politici kluba, afirmaciji mladih i kvalitetnih igrača koji će se uklopiti sa iskusnim pojedincima:

’’Prošle sezone smo imali više tih iskusnih, sada ćemo spojiti mladost i iskustvo i da na taj način nađemo neku novu meru. Svi ćete dobiti šansu, šef struke će to odrediti, ali idealan spoj jesu mladost i iskustvo.’’

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski je poručio igračima da će od danas biti na raspolaganju ekipi u svakom trenutku:

’’Meni je čast što sam se vratio u svoj matični klub. Sve što vam bude potrebno, od danas, ja sam tu. Za bilo kakve razgovore i probleme, stojim vam na raspolaganju, javite se da zajedno budemo ono što treba da budemo. Vi ste pre svega odlični ljudi i još bolji fudbaleri i od mene od danas imate maksimalnu podršku. Slab sam govornik, ali sam odličan radnik. Na terenu ćete imati vrhunske uslove za rad i maksimalno poštovanje prema svima vama, prvo kao ljudima, pa onda kao igračima.’’

Šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević poželeo je svojim novim igračima uspešnu sezonu i podvukao da je kod njega ključ uspeha disciplina:

’’Pravilo je jako prosto – malo ćemo da pričamo, više ćemo da radimo. Ja imam svoja pravila, meni je disciplina sve. Ćutimo, radimo, borimo se, to ja tražim od vas, to od mene traži klub. Niko nije iznad kluba, nijedan igrač, ni trener ni stručni štab. Bitan je samo teren i da ostvarimo ciljeve koje ćemo danas odrediti. Za sve što mogu da budem tu, moj telefon će za vas biti dostupan 24 časa.’’

Spisak igrača na početku priprema za sezonu 2021/22: Nikola Simić, Nemanja Toroman, Goran Vukliš, Marko Bjeković, Mladen Devetak, Stefan Đorđević, Vladimir Kovačević, Igor Jeličić, Lazar Stojsavljević, Marko Luković, Nikola Mirić, Luka Kljajić, Aleksandar Busnić, Novica Maksimović, Veljko Simić, Mirko Topić, Bogdan Mladenović, Dejan Zukić, Miljan Vukadinović, Vladimir Miletić, Vladan Novevski, Uroš Kabić, Mihajlo Nešković, Nemanja Čović, Aleksandar Mesarović, Vukašin Bogdanović, Momčilo Mrkaić, Nikola Pavlica, Ranko Puškić, Stefan Dražić, Marko Mandić, Đorđe Pantelić, Veljko Jelenković, Veljko Bogdanović, Nemanja Ivanović, Matvej Martinkevič, Petar Pavlićević, Dragan Kokanović, Milan Vidakov i Nebo Junior.

Ekipa će prvi deo priprema odraditi u Novom Sadu, gde će trenirati do 20.juna, nakon čega slede dvonedeljni rad na Pohorju.


FOTO: FK Vojvodina