Derbi susret 28.kola Super lige Srbije igra se u subotu na niškom stadionu Čair gde ekipa Radničkog dočekuje ekipu beogradskog Partizana. Biće to duel starih rivala čiji susreti uvek privlače veliku pažnju publike, a nema sumnje da će važnost meča doneti i veliku borbu za bodove.

Nišlije su nakon poraza na startu prolećnog dela šampionata uspele da ostvare četiri pobede i jedan remi. U prethodnom kolu slavili su na gostovanju u Bačkoj Palanci rezultatom 1:2. Trenutno zauzimaju 5.mesto na superligaškoj tabeli sa 43 osvojena boda, koliko na svom kontu ima i četvrtoplasirana ekipa Napretka. Crno-beli se nalaze u odličnoj formi, a na startu prolećne polusezone ostvarili su pet pobeda, uz jedan remi. U prethodnom kolu ubedljivo su na svom stadionu savladali ekipu Voždovca rezultatom 4:0. Trenutno zauzimaju 2.mesto na superligaškoj tabeli sa 64 osvojena boda, šest manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Današnji rivali su se već sastajali tokom aktuelne sezone, a rezultat tog susreta odigranog u Humskoj bio je nerešen 1:1(0:1). Nišlije su povele preko Milana Pavkova, a Beograđani su izjednačili preko Nikole Đurđića u drugom delu igre. Ako posmatramo rezultate prethodnih 20 međusobnih susreta u domaćim takmičenjima (u periodu 1998-2016) crno-beli su bili daleko uspešniji sa 14 pobeda, uz jedan poraz i pet remija. Jedini trijumf Nišlije su ostvarile tokom prethodne sezone na svom Čairu, a rezultat tog susreta bio je 1:0(1:0).

Domaćini se raduju susretu sa crno-belima i uzdaju se u dobru igru i pomoć publike, a ne kriju želju da baš oni budu ti koji će prekinuti sjajnu seriju gostiju. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba niškog tima Milan Rastavac koji je istakao da njegov tim ima svoje adute koje treba iskoristiti da se ugrozi protivnik:

’’U goste nam stiže velikan našeg fudbala i siguran sam da će i publika koja dođe na stadion moći da uživa u kvalitetnoj, dinamičnoj, zanimljivoj fudbalskoj predstavi i da ćemo mi u njoj naći način kako da ugrozimo Partizan. Rival je već dvadeset i kusur utakmica bez poraza, iz meča u meč pokazuje da ima i kvalitet i kontinuitet i zbog svega toga možda i jeste u maloj prednosti, ali mi ćemo sigurno dati sve od sebe da im pomrsimo račune. Svi znaju kako Partizan igra, ali je malo onih koji znaju kako da im pariraju, a naročito kako da zaustave dvojac Đurđević-Leonardo. No, sigurno je da i mi imamo svoje adute i verujemo i da imamo načina da ih ugrozimo. Naravno, pozivam i navijače da dođu u što većem broju, da nas podrže i da zajedno pokušamo da ostvarimo naše želje i ciljeve.’’


FOTO: partizan.rs/ Miroslav Todorović

U taboru gostiju sve je podređeno glavnom cilju u ovoj fazi šampionata, a to osvajanje maksimalnog broja bodova u preostalim mečevima. O tome je na redovnoj konferenciji za medije održanoj pred ovaj susret govorio i šef stručnog štaba crno-belih Marko Nikolić koji je istakao da njegov tim očekuje teško gostovanje:

’’Ulazimo u završnicu ovog prvog dela prvenstva. Poslednja tri kola su pred nama, posle prve i poslednja pauze koja je sada iza nas. Okupili smo se posle reprezentativne pauze i sada nam sledi teško gostovanje, na kom je jako bitno da osvojimo tri boda. Ove utakmice pred plej-of i posle pauze nose posebnu težinu. To je ekipa koja ima kontinuitet rezultata i jedna je od tri ekipe koja je uspela da uzme bod od nas na našem stadionu. Napominjem da smo mi u seriji od 23 utakmice bez poraza, koja traje osam meseci u svim takmičenja, ali svesni smo da je ovo jedna od presudnih utakmica u borbi za konačan plasman. Imam mnogo poverenja u svoje igrače. Očekujem da uđu maksimalno koncentrisano i motivisano. Ono što publika treba da zna je da treba da stane iza igrača i ono što je neobično važno da se iz ove utakmice izađe uspešno. Ne treba očekivati neku lepotu u igri, jer će nam i teren biti protivnik, biće prilike za lep fudbal, ali po svaku cenu treba doći do rezultata.’’

Ulaznice za ovaj susret mogu se kupiti i na dan njegovog odigravanja u periodu od 10:00 časova pa sve do početka utakmice. Cene ulaznica su sledeće: Jug – 400,00 dinara, Sever – 400,00 dinara, Zapad – 600,00 dinara, Zapad – 600,00 dinara i Loža – 1.200 dinara.

Derbi meč 28.kola Super lige Srbije između niškog Radničkog i Partizana igra se danas, u subotu 01.aprila 2017.godine, sa početkom u 18:30 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos ovog susreta na prvom programu TV Arena sport.

FOTO: partizan.rs/ Miroslav Todorović